Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Στην Καλιφόρνια το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο

Το κόστος του ηλιακού πάρκου στην Καλιφόρνια θα αγγίξει τα 6 δισ. δολάρια (φωτογραφία αρχείου) Στην πολιτεία της Καλιφόρνια θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο πάρκο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.
Χθες δόθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση το «πράσινο φως» για την κατασκευή του συγκροτήματος που θα αποτελείται από τέσσερις ηλιακές εγκαταστάσεις που θα τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και δύο εκατομμύρια σπίτια.Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, κόστους
έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθεμία από τις εγκαταστάσεις της γερμανικής εταιρείας Solar Millennium LLC θα έχει ισχύ 250 MW και θα τροφοδοτεί από 300.000 έως 750.000 κατοικίες στις περιοχές γύρω από την έρημο Μοχάβε, κοντά στο Μπλάιθ της Καλιφόρνια.
Η κατασκευή του έργου, που θα γίνει σε έκταση 2.842 εκταρίων, θα δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα απασχολείται μόνιμο προσωπικό 295 ατόμων για τη λειτουργία και συντήρησή του.
Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Κεν Σαλαζάρ, ανακοίνωσε ότι θα είναι «το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως» και τόνισε ότι η γερμανική εταιρεία μπορεί να λάβει δάνειο ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων από το υπουργείο Ενέργειας για να υλοποιήσει το φιλόδοξο έργο. «Το Εργο Ηλιακής Ενέργειας του Μπλάιθ δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να ηγηθούν των τεχνολογιών του μέλλοντος», δήλωσε ο Σαλαζάρ.
Εν τω μεταξύ ο Τζόναθαν ΝτεΒρίες, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ενέργειας, ανακοίνωσε ότι η Νότιος Αφρική σκοπεύει να αξιοποιήσει την επαρχία του Northern Cape, μεταξύ των πιο ηλιόλουστων περιοχών του πλανήτη, για να κατασκευαστεί από την εταιρεία Fluor αντίστοιχο εργοστάσιο με τη διπλάσια παραγωγή από αυτό της Καλιφόρνια.
Το κόστος του ηλιακού πάρκου στην Καλιφόρνια θα αγγίξει τα 6 δισ. δολάρια

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!