Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Περιορισμοί για τις ανεμογεννήτριες

Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση ανεμογεννήτριας σε προστατευόμενη περιοχή Περιορισμούς στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές άγριων πουλιών θέτει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας μέσα στους υγροτόπους που

προστατεύονται από τη συνθήκη Ραμσάρ. Στις υπόλοιπες προστατευόμενες περιοχές ορίζονται ζώνες προστασίας, ενώ απαιτείται η εκπόνηση ορνιθολογικών μελετών που θα καθορίζουν περιμετρικές ζώνες ασφαλείας γύρω από φωλιές και αποικίες πουλιών. Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση ανεμογεννήτριας μέσα σε προστατευόμενη περιοχή που χαρακτηρίζεται ως πέρασμα ή στενωπός, όπως το Δέλτα του Εβρου, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μαζί με τα γύρω νησιά.
Στην Ελλάδα έχουν χαρακτηριστεί ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της ορνιθοπανίδας γύρω στις 163 περιοχές. Η χώρα μας έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας της έλλειψης βιώσιμης διαχείρισης και αποτελεσματικής προστασίας των ΖΕΠ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!