Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Ανακάλυψε 1.200 νέα είδη στον Αμαζόνιο

Πολύχρωμες ταραντούλες που εκτοξεύουν δηλητήριο ένα μέτρο μακριά. Βάτραχοι με διάφανο δέρμα και ορατά εσωτερικά όργανα.
Τυφλά μυρμήγκια που πρωτοεμφανίστηκαν 120 εκατομμύρια χρόνια πριν. Σαρκοβόρα φυτά-δολοφόνοι με άρωμα-παγίδα.Τέτοιες εξωτικές μορφές ζωής ανακάλυψε το WWF στον Αμαζόνιο τα 10 τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο μιας έρευνας που έφερε στο φως 1.200 άγνωστα είδη.

Μετά την αποτυχία της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα στην Κίνα, η τελευταία έκθεση της διεθνούς οργάνωσης δίνει δραματικές διαστάσεις στη μάχη για τη σωτηρία του μεγαλύτερου παγκόσμιου πνεύμονα πρασίνου.
Το τροπικό δάσος της Νότιας Αμερικής καλύπτει έκταση μιάμιση φορά μεγαλύτερη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά απειλείται από υδροηλεκτρικά φράγματα, πολυεθνικές τροφίμων, καταπατητές κτηματίες και, φυσικά, από την κλιματική αλλαγή.
ΚαταστροφήΤα 50 τελευταία χρόνια οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες αποψίλωσαν το 17% της έκτασής του (περίπου όσο η Ισπανία) διαταράσσοντας την παγκόσμια οικολογική ισορροπία.
Ακόμη και σε αυτές τις πιεστικές συνθήκες ο Αμαζόνιος κρύβει τέτοιο πλούτο, ώστε το WWF ανακάλυπτε ένα καινούργιο είδος κάθε τρεις μέρες στη δεκαετία 1999-2009. Το εντυπωσιακότερο είναι το νέο είδος ανακόντα «Μπένι», που έχει μήκος 4 μέτρα και μπορεί να καταπιεί ολόκληρο τζάγκουαρ!
Σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, το WWF σκοπεύει τώρα να κάνει παρόμοια καταγραφή ειδών σε άλλα παρθένα δάση του πλανήτη, στο Κονγκό, στο Βόρνεο και στη Νέα Γουινέα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!