Δεν αποκλείεται αυτό να οφείλεται στην ονομασία της, η οποία συνδέεται άμεσα με το σπήλαιο της αρχαίας θεάς της γονιμότητας Ειλείθυιας, που διαφορετικά λέγονταν και Ινάτη. Σύμφωνα με ερευνητές αρχαίων γλωσσών η ετυμολογική ανάλυση της λέξης περιλαμβάνει το «ης» που στην αιτιατική γίνεται «ην» και σημαίνει δύναμη, το «να» που σημαίνει ναός και το «το» που προσδιορίζει το χώρο.
Ινάτη λοιπόν σημαίνει «χώρος με ναό που διαθέτει δύναμη» κι έτσι πιθανόν να εξηγούν κάποιοι τη μεγάλη ενεργειακή δύναμη που διαθέτει η πάλαι ποτέ Ίναχος και πλέον Τσούτσουρας, όνομα που επίσης προέρχεται από το βάθος του χρόνου, από την εποχή δηλαδή που οι Κρήτες διατηρούσαν εμπορικές συναλλαγές με τους Αιγυπτίους και σημαίνει «πατέρας και γιος του Ρα».
Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι ερμηνείες που μπορεί να είναι αυθαίρετες και το μόνο σίγουρο είναι πως η μεγάλη δύναμη του Τσούτσουρα κρύβεται στους αρχαιολογικούς θησαυρούς αμυθήτου αξίας που βρίσκονται στο υπέδαφος του, προκαλώντας εδώ και χρόνια τους αρχαιοκάπηλους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του, 75χρόνου σήμερα, Μανόλη Κεφαλάκη, ο οποίος έφερε στην επιφάνεια κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα που βγήκαν μέχρι στιγμής στον Τσούτσουρα, αποσκοπώντας βέβαια σε ίδιον όφελος, κάτι που του κόστισε εφτά χρόνια φυλακής. Πλήρωσε την αρχαιοκαπηλία του, αλλά τα ευρήματά του χάθηκαν στην πορεία και σίγουρα κάποιοι τα εξαργύρωσαν παραμένοντας στο απυρόβλητο...
Η νεομυθολογία για τη συγκεκριμένη περιοχή πάντως, ξεκίνησε μέσα από τα βιβλία ενός πασίγνωστου έλληνα συγγραφέα - ερευνητή, ο οποίος ανέφερε την ιστορία με το βοσκό που εντελώς τυχαία, για πολλοστή φορά στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο, ψάχνοντας την κατσίκα του ανακαλύπτει μια σπηλιά με φοβερά μυστικά που ανατρέπουν την αρχαιότητα όπως τη γνωρίζουμε μέσα από τις επιστήμες της ιστορίας και της αρχαιολογίας. Μέσα στις σπηλιές του Τσούτσουρου υποτίθεται ότι βρίσκονταν αεροσκάφη, που ο συγγραφέας θεωρεί ότι είναι οι πραγματικές Άρπυιες, καθώς και μια σειρά από κινούμενα, ομιλούντα αγάλματα κτλ. Την άποψή του τη στηρίζει σε αρχαία κείμενα και αναφέρει ότι όλα αυτά "εκλάπησαν νόμιμα" από τις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα τη χορήγηση χρημάτων για κατασκευή δύο πανεπιστημίων, αν θυμάμαι καλά του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πάτρας.
Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι η ιστορία με τους βοσκούς που ανακαλύπτουν σπηλιές με τρομερά μυστικά, θαυματουργές εικόνες και σκηνώματα αγίων ή οτιδήποτε άλλο παράξενο, είναι πάρα πολύ συνηθισμένη, τόσο όσο και οι θεωρίες περί ύπαρξης κοιλοτήτων της γης όπου κρύβονται αιώνες τώρα πολλά "θαύματα". Πάντως, είτε είναι μια ιστορία που δημιουργήθηκε μια φορά κάποτε και από τότε επαναλαμβάνεται με μικρές παραλλαγές, λόγω της επιτυχίας της στα πέρατα του κόσμου(μέχρι και στο Κουμράν έφτασε η χάρη της), είτε ο "βοσκός", η "κατσίκα" και η "σπηλιά των μυστικών" αποτελούν κώδικες που κρύβουν κάτι το ουσιαστικό από πίσω τους.
Προσωπική εκτίμηση είναι πως στον Τσούτσουρο δεν κρύβεται τίποτα, όχι επειδή έχω κάποια ειδική γνώση ή πληροφόρηση αλλά επειδή ακόμα και να κρύβονταν, όπως λέει και ο αμφιλεγόμενος κατ' εμέ συγγραφέας μεταφέρθηκαν από παλιά κάπου αλλού, εκτός Ελλάδας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!