Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Ο ισχυρότερος σεισμός σε 140 χρόνια στην Ιαπωνία θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί(VIDEO)

AP photo

Ο ισχυρότερος σεισμός σε 140 χρόνια κοντά στην βόρειο-ανατολική ακτή της Ιαπωνίας δημιούργησε γιγαντιαία κύματα σε ολόκληρη την περιοχή του Ειρηνικού, καταστρέφοντας τα πάντα στο δρόμο τους

 Ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος, Πολλά από τα θύματα έχουν πιθανότατα θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια και  την λάσπη.

Διεθνείς εμπειρογνώμονες λένε ότι τα γιγαντιαία κύματα μπορεί πλημμυρίσουν πολλά μικρά νησιά του Ειρηνικού εντελώς. Πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης και της αλυσίδας της Χαβάης , αντιμετωπίζουν την σοβαρής απειλή καταστροφής.

Ιάπωνες ειδικοί λένε ο,τι το 8,9 είναι το ισχυρότερο από το 1872. Ο μεγάλος σεισμός της 1 Σεπτέμβρη 1923 μετρήθηκε 7,9 της κλίμακας Ρίχτερ: πάνω από 140.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο Τόκιο.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 373 χιλιόμετρα προς τα βόρεια-ανατολικά από το Τόκιο, σε βάθος 24 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο του ενός εξ αυτών βρισκόταν 67 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο.

Προειδοποίηση για τσουναμι έχει εκδοθεί για την Απω Ανατολή της Ρωσίας - Kurile νησιών και της Σαχαλίνης. Η EMERCOM της Ρωσίας έχει ήδη εκκενωθεί.

«Υπήρχε ένα άλλο σεισμό πριν από αρκετές ημέρες. Εμφανίστηκε βορειότερα του σημερινού σεισμού, κοντά στο νησί Χονσού, καθώς και φαίνεται ότι ήταν η θέση του στην άκρη του σεισμικού επικέντρου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

1 σχόλιο:

  1. Κι άγγελο ακόμη αν -ε-δω δε φέρνει στη μορφή σου, χαρώ τα τα ματάκια σου και τη γλυκιά φωνή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!