Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Βρέθηκε πτερόσαυρος "σε ενδιαφέρουσα"


Σε μία σημαντική ανακάλυψη, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μεθόδων για το διαχωρισμό θηλυκών και αρσενικών “προγόνων” των πτηνών, προχώρησαν ερευνητές, που ανακάλυψαν ένα πολύ καλά διατηρημένο αυγό, μαζί με το σκελετό πτερόσαυρου.
Η ανακάλυψη έγινε στην Κίνα και οι επιστήμονες έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους έναν πτερόσαυρο, του οποίου γνωρίζουν το φύλο.

Στη δημοσίευση της μελέτης στο περιοδικό Science, οι ερευνητές κάνουν λόγο για ορισμένες ήδη διαπιστωμένες ανατομικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όπως για παράδειγμα, ότι τα αρσενικά διέθεταν λοφίο.

Αν κάποιος μου έλεγε πριν από λίγα χρόνια ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί ένα τέτοιο εύρημα, θα του απαντούσα γελώντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα εκατομμύριο χρόνια”, δήλωσε στο ΒΒC ο David Unwin, Παλαιοβιολόγος του Πανεπιστημίου του Leicester και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Εξίσου σημαντικό συμπέρασμα, στο οποίο φαίνεται πως κατέληξαν οι ερευνητές από την εξέταση του αυγού, είναι ότι πιθανότατα, τα “πτεροσαυράκια” να γεννιόνταν με φτερά και να μπορούσαν αμέσως να πετάξουν.

Το αυγό ήταν μάλιστα ανεπτυγμένο τόσο, ώστε οι επιστήμονες εκτιμούν, πως ο θηλυκός πτερόσαυρος βρισκόταν πολύ κοντά στο να γεννήσει, τη στιγμή του θανάτου του.

Οι πτερόσαυροι έκαναν την εμφάνισή τους πριν από 220 εκατομμύρια έτη και κατάφεραν να επιβιώσουν ως την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατομμύρια έτη.

Το συγκεκριμένο απολίθωμα εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου 160.000.000 ετών. Ανακαλύφθηκε από την ερευνητική ομάδα του Junchang Lu στην επαρχία Liaoning της Κίνας.


ΠΗΓΗ cosmo.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!