Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Αρχεία κειμένου, μη εκτυπώσιμα, από το WWF υπέρ των δέντρων(Video)


WWF_Save-AsΤο «γραφείο χωρίς χαρτιά» (paperless office) αποτελεί ακόμα μια ουτοπία που η τεχνολογία υποσχέθηκε, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να υλοποιήσει. Στοίβες χαρτιών συνεχίσουν να εκτυπώνονται και να κατακλύζουν τα γραφεία σε όλο τον κόσμο. Έναν ακόμα πρωτότυπο τρόπο για την προστασία του πλανήτη μας και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του σκέφτηκε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF), ο οποίος έρχεται να προστεθεί στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ή στην οδήγηση υβριδικού αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο είδος αρχείου που «σώζεται» μεν στον υπολογιστή, αλλά αρνείται να εκτυπωθεί
Το WWF δημιούργησε το δικό του τύπο αρχείου, που μάλιστα φέρει το όνομά του (.wwf). Μοιάζουν με τα γνωστά αρχεία .pdf, μόνο που δε μπορούν να εκτυπωθούν. Με τον τρόπο αυτό, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση θέλει να περάσει το μήνυμα ότι οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε γραφεία και σπίτια σε όλο τον κόσμο, κάνουν μεγάλη σπατάλη χαρτιού, τυπώνοντας με το παραμικρό κείμενα και άλλα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν απλώς να διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή.

Η οργάνωση συστήνει στους χρήστες να αποφασίζουν ποιά αρχεία τους δεν απαιτούν εκτύπωση οπωσδήποτε και να σώζουν τα υπόλοιπα αρχεία, που είναι μόνο για ανάγνωση, στο νέο format .wwf. Όταν τα αρχεία αυτά διανέμονται σε άλλους, αυτοί θα μπορούν να τα διαβάσουν, αλλά όχι να τα εκτυπώσουν, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό για μερικούς , αλλά θα σώσει αρκετά δέντρα που δεν θα καταλήξουν στην χαρτοβιομηχανία ως πρώτη ύλη.

t

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!