Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

ΕΕ: Κάντε... σύνοδο και όχι τσατ

Αρνητική είναι η εισήγηση των Βρυξελλών σχετικά με το αίτημα να επιτραπεί η παρουσία αξιωματούχων μέσω τηλεδιάσκεψης στις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Το αίτημα είχε κατατεθεί ύστερα από το αλαλούμ που προκλήθηκε στις αερομεταφορές εξαιτίς της έκρηξης του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούλ της Ισλανδίας.

"Όταν τα υπό συζήτηση θέματα είναι περίπλοκα ή όταν το επίπεδο της απαιτούμενης ενεργούς συμμετοχής είναι υψηλό, οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο πρέπει να προτιμώνται", αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. σε έκθεση που θα παρουσιαστεί επισήμως στη σύνοδο την υπουργών Εξωτερικών, τη Δευτέρα.
Επιπροσθέτως, εκτιμούν ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες και επικαλούνται την αποτυχία της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων υπουργών Μεταφορών, στις 19 Απριλίου.
Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι η τηλεδιάσκεψη είναι χρήσιμο εργαλείο για την προετοιμασία των συνόδων κια γι' αυτό προτείνουν περιορισμένης έκτασης αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού.
Οι εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μήνες από την έναρξή τους και θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!