Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

To 97% των Ελλήνων υπέρ της γυάλινης συσκευασίας

To 97% των Ελλήνων υπέρ της γυάλινης συσκευασίας

Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων καταναλωτών προτιμά τη γυάλινη συσκευασία, αλλά δύσκολα τη βρίσκει σε όλα τα καταστήματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Ερευνας Γυάλινης Συσκευασίας (European Glass Packaging Survey) η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία TNS τον Σεπτέμβριο 2010, οι άνθρωποι ζητούν να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή γυάλινης συσκευασίας, γιατί νοιάζονται για την υγεία τους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι ευρωπαίοι καταναλωτές ζητούν να έχουν το δικαίωμα ν’ αγοράζουν περισσότερα προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία με ένα ποσοστό 84%, το οποίο στην Ελλάδα ανεβαίνει στο εντυπωσιακό 97%.Τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές όχι μόνο ζητούν το δικαίωμα στη γυάλινη συσκευασία, αλλά είναι και πρόθυμοι να δράσουν κατάλληλα. Ενα εντυπωσιακό 70% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη και 87% στην Ελλάδα, λένε ότι είναι «πιθανόν» ή «πολύ πιθανόν» ως καταναλωτές να αγοράσουν περισσότερα προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία, με σκοπό να επιτύχουν το γυαλί να είναι περισσότερο διαθέσιμο στα καταστήματα.
Σχεδόν οι μισοί των ερωτηθέντων λένε ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να έχουν το δικαίωμα επιλογής σε γυάλινη συσκευασία. Οι καταναλωτές επίσης ζητούν από τις εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων (82% των καταναλωτών στην Ευρώπη και 87% στην Ελλάδα) και τις κυβερνήσεις τους (78% των καταναλωτών στην Ευρώπη και 88% στην Ελλάδα) να κάνουν περισσότερα, ώστε η γυάλινη συσκευασία να είναι στη διάθεσή τους.
To 97% των Ελλήνων υπέρ της γυάλινης συσκευασίας
Πέρα από σύνορα, οι καταναλωτές θέλουν να γίνουν περισσότερα, ώστε να σιγουρευτούν, ότι σε σύγκριση με την παρούσα κατάσταση, θα προσφέρονται περισσότερα προϊόντα σε γυαλί στο άμεσο μέλλον. Η γυάλινη συσκευασία γίνεται απο φυσικά υλικά και δεν χρειάζεται χημικά πρόσθετα ή πλαστικές επιστρώσεις για να προστατεύσει τα τρόφιμα και τα ποτά. Ετσι, το ευρωπαϊκό φόρουμ καταναλωτών «Φίλοι του Γυαλιού» ξεκινάει την ενημερωτική εκστρατεία «Το Γυαλί δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να Κρύψει» για να προωθήσει τα υγιεινά οφέλη της γυάλινης συσκευασίας.
Η καμπάνια θα υλοποιηθεί σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το λανσάρισμα ενός νέου ιστότοπου στην Ελλάδα (http://www.nothingisgoodforyou.gr), όπου οι Ελληνες καταναλωτές μπορούν να τον επισκεφθούν και να μάθουν περισσότερα γιατί το γυαλί είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής συσκευασία για την υγεία του ανθρώπου.
ΔικαίωμαΗ Κίνηση «Φίλοι του Γυαλιού» είναι ένα ευρωπαϊκό φόρουμ καταναλωτών, που υποστηρίζει και προωθεί το δικαίωμά τους να είναι σε θέση να διαλέγουν τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά σε γυάλινη συσκευασία. Ενώνει όλους όσους πιστεύουν ότι το γυαλί είναι η καθαρή επιλογή γι’ αυτούς, τις οικογένειές τους και το περιβάλλον. Οι «Φίλοι του Γυαλιού» ξεκίνησαν το 2009 ως συνέπεια των ευρημάτων σχετικής έρευνας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας την ίδια χρονιά, που έδειξε ότι το 74% των Ευρωπαίων καταναλωτών προτιμούσε τη γυάλινη συσκευασία για τα τρόφιμα, τα ποτά και τα αναψυκτικά του.
«Το Γελαστό Μπουκάλι» και άλλοι ιστότοποι Ο ιστότοπος http://www.thinkglass.gr προωθεί την ιδέα της γυάλινης συσκευασίας, προβάλλοντας τα προτερήματά της αναφορικά με το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Εχει ουσιαστικά ως στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής σε έναν καλύτερο κόσμο. Ενδιαφέρουσες ιδέες παρουσιάζονται επίσης στο σχετικό blog «Το Γελαστό Μπουκάλι», στο http://togelastoboukali.blogspot.com/. Αποτελεί το σημείο αναφοράς των φίλων του γυαλιού στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή Κίνηση «Φίλοι του Γυαλιού». Ο ιστότοπος αξιοποιεί και διαχέει ιδέες και πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη και την ανακύκλωση, μεταξύ άλλων και αυτών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας (FEVE - Federation Europeenne Du Verre d’ Emballage, http://www.feve.org) στις Βρυξέλλες.
Η FEVE είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 60 μέλη σε περίπου 25 χώρες της Ευρώπης και συνεργάζεται με διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς για θέματα νομοθεσίας, υγείας, περιβάλλοντος, εμπορίου κ.τ.λ. Τα μέλη της FEVE μπορείτε να τα δείτε στοhttp://www.friendsofglass.com/about-us, ενώ περισσότερα για την Κίνηση «Φίλοι του Γυαλιού» καθώς και μοναδικό υλικό για το γυαλί μπορείτε να δείτε στο http://www.friendsofglass.com/frontpage.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!