Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Παγωμένη Κιβωτός για είδη υπό εξαφάνιση

Υπό εξαφάνιση είναι η αρκούδα της Μαλαισίας. Το γενετικό υλικό της εστάλη στην Παγωμένη Κιβωτό Παγωμένη Κιβωτός για δείγματα γενετικού υλικού ειδών που έχουν εξαφανιστεί ή που βρίσκονται στα όρια της εξαφάνισης λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ της Αγγλίας, ούτως ώστε στο μέλλον να μπορούν εξαφανισμένα είδη να αναβιώσουν μέσω κλωνοποίησης για να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα του πλανήτη Γη!Προς αυτή όμως την
κατεύθυνση, της διατήρησης της βιοποικιλότητας, κινούνται αργά και
οι ηγέτες των χωρών, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τη νέα Συνθήκη για τη Βιοποικιλότητα, για την οποία συμφώνησαν αντιπρόσωποι των κρατών-μελών του ΟΗΕ, σε διάσκεψη που έγινε για το θέμα.
ΔείγματαΤα τελευταία δείγματα γενετικού υλικού που έχουν φτάσει στην Παγωμένη Κιβωτό είναι της αρκούδας της Μαλαισίας (Helarctos malayanus), η οποία έχει φτάσει πολύ κοντά στην εξαφάνιση.
Οπως τόνισε η καθηγήτρια Αν Κλαρκ, μια από τους ιδρυτές της Παγωμένης Κιβωτού, το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν σχέδιο Β’ όταν όλες οι άλλες προσπάθειες για τη διάσωση των υπό εξαφάνιση ειδών έχουν αποτύχει. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις της ανέφερε: «Οπως με την Ντόλι, το κλωνοποιημένο πρόβατο, παρότι οι επιστήμονες δεν θέλουν να μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό, υπάρχει ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον να μπορούμε να φέρουμε πίσω στη ζωή ή να σώσουμε από την εξαφάνιση ένα είδος».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!