Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Στέφεν Χόκινγκ: "Η ανθρωπότητα πρέπει να εγκαταλείψει τη Γη για να επιβιώσει"

planetsΗ ανθρωπότητα για να επιβιώσει μακροπρόθεσμα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Γη και να αποικήσει άλλους πλανήτες, διαφορετικά αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης από μια μεγάλη γκάμα τρομερών απειλών, προειδοποίησε ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ.
 Ο Χόκινγκ κάλεσε την ανθρωπότητα να μην είναι εσωστρεφής και, αντίθετα, να εξαπλωθεί στο διάστημα τους επόμενους δύο αιώνες, καθώς απειλείται η ίδια η ύπαρξή της. "Εισερχόμαστε σε μια ολοένα πιο επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας μας. Ο πληθυσμός μας και η χρήση των πεπερασμένων φυσικών πόρων του πλανήτη μας αυξάνονται εκθετικά, παράλληλα με την τεχνική ικανότητά μας να αλλάζουμε το περιβάλλον προς το καλό ή το κακό", τόνισε και εκτίμησε ότι δύσκολα η ανθρωπότητα θα αποφύγει κάποια καταστροφή τα επόμενα 100 χρόνια, πολύ περισσότερο τα επόμενα 1.000 ή 1 εκατ. χρόνια.
"Αν θέλουμε να επιβιώσουμε πέρα από τον επόμενο αιώνα, το μέλλον μας βρίσκεται στο διάστημα", είπε ο Χόκινγκ και πρόσθεσε ότι, γι' αυτό το λόγο, τάσσεται υπέρ των επανδρωμένων με ανθρώπους διαστημικών πτήσεων και όχι μόνο υπέρ των ρομποτικών αποστολών. Επεσήμανε επίσης ότι "ο γενετικός μας κώδικας περιέχει εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα, που στο παρελθόν αποτέλεσαν πλεονέκτημα για την επιβίωσή μας".
Οι εκτιμήσεις του διάσημου αστροφυσικού έρχονται μετά την πρόσφατη προειδοποίησή του στο Discovery Channel ότι η ανθρωπότητα καλά θα κάνει να αποφύγει με κάθε τρόπο τις επαφές με εξωγήινους πολιτισμούς, γιατί αλλιώς ρισκάρει καταστροφικές συνέπειες. Όπως είπε, εφόσον η ανθρωπότητα παραμένει το μόνο έξυπνο είδος στο γαλαξία μας και φροντίσει να μην αυτοκαταστραφεί, θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!