Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ


http://4.bp.blogspot.com/-U0gYDlHlNv8/TWKMfG_m3XI/AAAAAAAAE9I/7RVD0HC5N6w/s320/crystal-cave+%25285%2529%255B2%255D.jpg
Σχεδόν 1.000 πόδια κάτω από την έρημο Τσιουάουα του Μεξικού,ενα γιγαντιαίο σπήλαιο ανακαλύφθηκε από δύο γεωτρήσεις που εγιναν για μόλυβδο και ασημι .Τα ορυχεία ανήκουν στους αδελφούς Naica . Ήταν ενα απόκοσμο θέαμα. Οβελίσκοι-κρύσταλλοι να φτανουν έως και 37 πόδια (11 μέτρα) σε μήκος ενω υπήρχαν εκατοντάδεςκοφτερά κρύσταλλα σαν λεπιδα.
Οι γιγάντιοι οβελίσκοι σχηματίστικαν από τα υπόγεια ύδατα αποτελούμενα απο κορεσμένο θειικό ασβέστιο ενω φιλτράρονται μέσα από τα εκατομμύρια σπηλαιολογικα συστηματα εδω και χιλιαδες χρόνια . Περίπου 600.000 χρόνια πριν, το μάγμα άρχισε να κρυώνει, τα ορυκτά άρχισαν να επιταχύνουν την αναπτυξη τους έξω από το νερό, και στο πέρασμα των αιώνων οι μικροσκοπικοι αυτοι κρύσταλλοι μεγάλωσαν μέχρι το 1985, όταν ανθρακωρύχοι απστραγγισαν άθελα τους το σπηλαιο, με αντλιες νερού.

Οι κρύσταλλοι μοιάζουν με γιγαντιαία icicles, ενω η εικόνα δείχνει ότι πρέπει να εχει πολύ κρύο μέσα στο Σπήλαιο με τα Κρύσταλλα, αλλά τα φαινόμενα μπορεί να είναι παραπλανητικα. Στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία είναι ένα πνιγηρός εφιαλτης 112F, με υγρασία 90-100 τοις εκατό. Οι σπηλαιολόγοι έπρεπε να φορούν στολές και να φέρουν τα σακίδια ψύξης του αέρα.
Το σπήλαιο ειναι τωρα εφοδιασμένο με μια βαριά σιδερένια πόρτα για να μπορει να διατηρηθεί αυτό το εργο της φυσης και για τις επόμενες γενιές.
ΠΗΓΗ NGG
ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
http://paysanias.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html#ixzz1GJwIGN8h

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!