Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

FW: Stuxnet: θα μπορούσε να προκαλέσει νέο Τσέρνομπιλ


Η επίθεση του worm Stuxnet όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα έχει χτυπήσει υπολογιστές ρωσικής κατασκευής στο ιρανικό πυρηνικό εργοστάσιο Μπουσέρ.
Η εκδοχή που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο Τσέρνομπιλ, σύμφωνα με μια έκθεση Ρώσου πρεσβευτή προς το ΝΑΤΟ.
Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι ο Dmitry Rogozin, πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε το Stuxnet ως άκρως επικίνδυνο.
Επίσης, λέγεται ότι προκάλεσε στον αντιδραστήρα φυγοκέντριση εκτός ελέγχου και ήταν αρκετά επικίνδυνο ώστε ενδεχομένως να προκαλέσει ένα νέο Τσέρνομπιλ, αναφερόμενος φυσικά στο καταστροφικό ατύχημα πυρηνικού εργοστασίου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στην Ουκρανία.
Εμπειρογνώμονες ασφάλειας έχουν εξετάσει επί μακρόν τον κώδικα Stuxnet, και πολλοί το θεωρούν malware-όπλο που είναι πιθανό να κατασκευάστηκε από εχθρό του Ιράν για να επιβραδύνει την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος.
Έχει ακουστεί επίσης ότι πίσω από το Stuxnet βρίσκεται το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ ή και οι δύο, αλλά μέχρι τώρα όλες οι κατηγορίες που έχουν υποθεί βασίζονται σε εικασίες και όχι σε ντοκουμέντα.
Πηγή: .secnews.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!