Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Σε δημοπρασία η διαστημική κάψουλα που άνοιξε το δρόμο στον Γκαγκάριν!



Σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη βγαίνει η σοβιετική κάψουλα Vostok 3KA-2 του 1961, η οποία ουσιαστικά προετοίμασε την ιστορική αποστολή του Γιούρι Γκαγκάριν πριν από πενήντα χρόνια (12/4/1961)- δείτε στο βίντεο το σχετικό animation της αποστολής.
Η κάψουλα τρεις εβδομάδες πριν (25/3/1961) είχε μεταφέρει τον "Ιβάν Ιβάνοβιτς" -ένα ανθρώπινο ομοίωμα- και την σκυλίτσα Ζβεντότσκα στα πλαίσια Σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, κάνοντας έτσι την τελευταία δοκιμαστική πτήση του Vostok.
Το 3KA-2 είχε μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη για 115 λεπτά και στη συνέχεια είχε προσγειωθεί στη Ρωσία, κοντά στην πόλη Izhevsk, με το ομοίωμα να εκτοξεύεται πριν την προσγείωση και το σκυλί να επιστρέφει με ασφάλεια.
Το ομοίωμα "Ιβάν Ιβάνοβιτς" εκτίθεται τα τελευταία χρόνια στο Smithsonian National Art & Space Museum ενώ η κάψουλα, είχε αγοραστεί από ανώνυμο ιδιοκτήτη. Ο συγκεκριμένος έκρινε ότι η επέτειος των 50 χρόνων από την εκτόξευσή της, αποτελεί καλή στιγμή για να την πουλήσει.
"Όχι μόνο δεν υπάρχουν άλλα δείγματα του πρώτου διαστημόπλοιου εκτός Ρωσίας, αλλά αυτή η κάψουλα υπήρξε καθοριστική στη διαστημική ιστορία καθώς έδωσε το πράσινο φως για το εντυπωσιακό επίτευγμα του Γκαγκάριν", αναφέρει ο Ντέηβιντ Ρήντεν, επικεφαλής των Special Projects του Οίκου Sotheby's που κάνει τη δημοπρασία στις 12 Απριλίου, με τιμή εκτίμησης από 2 - 6 εκατομμύρια δολάρια!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!