Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Wikileaks: Η CIA χρησιμοποιούσε τουρκική βάση για τη μεταφορά τρομοκρατών

Σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στην περιβόητη ιστοσελίδα Wikileaks, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, CIA χρησιμοποιούσε μία τουρκική αεροπορική βάση, για τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, με τη συγκατάθεση της Άγκυρας.
Ειδικότερα, στη βάση του Ιντσιρλίκστη νότια Τουρκία, προσγειώθηκαν συνολικά 24 πτήσεις της CIA μεταξύ του 2002 και του 2006, μέχρι να ανακληθεί από τις τουρκικές αρχές η άδεια για τη μεταφορά των κρατουμένων.
Στα έγγραφα, που δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο Wikileaks, οΑμερικανός πρεσβευτής στηνΆγκυρα, κάνει λόγο για την άδεια που είχε παραχωρήσει η Τουρκία στα αεροπλάνα της CIA, για τη μεταφορά των κρατουμένων.
"Οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές μας έδωσαν την άδεια να χρησιμοποιούμε από το 2002 τη βάση τουΙντσιρλίκ για να ανεφοδιάζουμε τα αεροπλάνα που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις μεταφοράς κρατούμενων στο πλαίσιο της επιχείρησης "Fundamental Justice", όμως ανακάλεσαν αυτή την άδεια φέτος το Φεβρουάριο", αναφέρει το τηλεγράφημα.
Να σημειωθεί ότι στις 15 Ιουνίου 2006 ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, είχε υπογραμμίσει ότι "η Τουρκία δεν έχει με κανένα τρόπο συμμετάσχει στις μυστικές επιχειρήσεις της CIA και δεν πρόκειται να το κάνει".
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης14 χώρες, ανάμεσά τους και η Τουρκία, είχαν δώσει την άδεια να ανεφοδιάζονται ή να πετούν πάνω από το έδαφός τους, αεροπλάνα της CIA, που μεταφέρουν υπόπτους για ανάκριση στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ  cosmos.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!