Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Λύθηκε το μυστήριο του φόντου της Mona Lisa!

Πρόκειται για ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και μυστηριώδη έργα τέχνης που φιλοτεχνήθηκαν ποτέ. Ο λόγος για τη Mona Lisa που έχει προβληματίσει, με το χαμόγελό της, χιλιάδες αναλυτές και κριτικούς τέχνης, οι οποίοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τα κρυφά μηνύματα του πίνακα καθώς και την ταυτότητα του μοντέλου, που πόζαρε για τη δημιουργία του.

α, νέα στοιχεία έρχονται στο φως, που επιτρέπουν την ακριβή ταυτοποίηση της τοποθεσίας που εμφανίζεται στο φόντο του πίνακα, πίσω από τη Mona Lisa, σύμφωνα με μια Ιταλίδα ιστορικό της τέχνης.Η Carla Glori θεωρεί, ότι η γέφυρα με τις τρεις καμάρες που εμφανίζεται πάνω από τον αριστερό ώμο της γυναίκας, με το αινιγματικό χαμόγελο, είναι αναφορά στο χωριό Bobbio, το οποίο βρίσκεται στη νότια Ιταλία.
Η θεωρία της βασίζεται σε μια πρόσφατη ανακάλυψη, που έγινε από έναν άλλον ιστορικό της τέχνης, τονSilvano Vinceti, ο οποίος εντόπισε τους αριθμούς και 2, κρυμμένους επιδέξια στην καμάρα της πέτρινης γέφυρας.
Η Glori πιστεύει ότι τα νούμερα είναι μια συγκαλυμμένη αναφορά στο 1472, το έτος που μια καταστροφική πλημμύρα διέλυσε τη γέφυρα του Bobbio.
Σύμφωνα με ιστορικά αρχεία, η γέφυρα, επονομαζόμενη και ως Ponte Gobbo ή Ponte Vecchio (Παλιά γέφυρα), παρασύρθηκε όταν ο ποταμός Trebbia πλημμύρισε, το 1472.
''Ο Leonardo, πρόσθεσε το νούμερο 72, κάτω από τη γέφυρα, σαν αναφορά στην πλημμύρα του Trebbia, ώστε να χρησιμεύσει και ως αναγνωριστικό στοιχείο.'' εξήγησε η Glori, η οποία παρουσιάζει τη θεωρία της σε ένα νέο βιβλίο, το ''Αίνιγμα του Leonardo.''
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ερευνητών θεωρεί ότι το φόντο του πίνακα, το οποίο παρουσιάζει κοιλάδες και βουνά, είναι μια ιδεαλιστική τοποθεσία, βγαλμένη τελείως από τη φαντασία του ζωγράφου.

ΠΗΓΗ cosmo.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!