Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Η τεχνολογία στο πλευρό της οικολογίας

ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ συνεδρίων ξεκινά στις 12 Μαρτίου το ενημερωτικό πρόγραμμα EcoΤexnologia 2011, που αφορά τις «πράσινες» τεχνολογίες στο Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και στο Τεχνολογικό Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος».

Κύριο θέμα του προγράμματος είναι η ενημέρωση των κοινωνικών ομάδων που επηρεάζουν και καθορίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών στην καταπολέμηση της οικολογικής καταστροφής.

Στο πρώτο συνέδριο, στις 12 Μαρτίου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά η θεματολογία, οι σκοποί, αλλά και οι δράσεις του EcoΤexnologia 2011. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συνεδρίου θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης, η επίσημη παρουσίαση του Μαθητικού Διαγωνισμού Eco-Λόγιο 2011 και η έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας της EcoΤexnologia στον τομέα της εκπαίδευσης, των δημόσιων φορέων, των δικαστικών, των καταναλωτών και του επιχειρηματικού κόσμου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογιών που προστατεύουν το περιβάλλον, η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων της επιστημονικής κοινότητας που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών και η ενημέρωση των κοινωνικών ομάδων σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία, ώστε να είναι σε θέση να επιλέγουν με ορθά κριτήρια καθώς και να προστατευθούν, ως καταναλωτέςjavascript:void(0) αλλά -κυρίως- ως υπεύθυνοι πολίτες.

Επιδιώκεται η δημιουργία οικολογικής συνείδησης, που θα μετουσιωθεί στον καθημερινό τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα την πρόληψη της καταστροφής και την προάσπιση της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας.

ΠΟΤΕ: 12 Μαρτίου
ΠΟΥ: Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Αγία Παρασκευή, Αθήνα
INFO: www.ecotexnologia.org

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!