Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Φόβοι για εξωγήινη επίθεση από επιστήμονες


Σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει η γη μια ενδεχόμενη επίθεση από εξωγήινους οι οποίοι ενδεχομένως να μην είναι και τόσο φιλικοί ως προς το ανθρώπινο είδος καλούν οι επιστήμονες τις κυβερνήσεις της υφηλίου με συντονιστή τον ΟΗΕ.

Και όχι, μη νομίζετε πως πρόκειται για… «ράδιο αρβύλα» αφού την παραπάνω είδηση δημοσίευσαν έγκριτοι επιστήμονες στο περιοδικόPhilosophical Transactions της ακαδημίας επιστημών της Αγγλίας.

Σε ένα ενιαίο σχέδιο απάντησης στο ενδεχόμενο επικοινωνίας με εξωγήινους ζητούν οι επιστήμονες από ταΗνωμένα Έθνη αλλά και αν ο τρόπος που θα δοθεί η απάντηση θα είναι υπεύθυνος χωρίς να εμπλακούν συμφέροντα εξουσίας.

Μέσω επιστολής, οι επιστήμονες επιθυμούν να γίνει προγραμματισμός έγκαιρα με έναν διεθνή συντονιστή όπως τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Guardian και Daily Mail, ο ΟΗΕ διαθέτει τηνΕπιτροπή Ειρηνικών Χρήσεων του Εξωτερικού Διαστήματος (Copuos) η οποία μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα τυχόν εξωγήινων επιθέσεων και να προετοιμάσει σχέδια όπως ακριβώς κάνει και για τις ουράνιες απειλές.

Για το χειρότερο δυνατό σενάριο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οι επιστήμονες σύμφωνα με τον καθηγητή εξελικτικής παλαιοβιολογίας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ Σίμον Κόνγουεϊ Μόρις.

Ο ίδιος εξηγεί πως αν οι εξωγήινοι έχουν εξελιχθεί «δαρβινικά» τότε θα έχουν αρκετές ομοιότητες με το ανθρώπινο είδος ειδικότερα στην περίπτωση που έχουν παρόμοια βιολογικά μόρια. Αν βέβαια, συνεχίζει, αυτό ισχύει τότε οι εξωγήινοι θα έχουν τάσεις βίας και εκμετάλλευσης όπως οι άνθρωποι αν και πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι πιθανότητες για ύπαρξη εξωγήινης νοήμονος ζωής.

Οι επιστήμονες σημειώνει επίσης πως στην εμφάνιση εξωγήινων δε θα χαντακωθούν οι θρησκείες και οι πιστοί θα συνεχίσουν να ασπάζονται το δόγμα που επέλεξαν.

Πάνω σε αυτό, ο Τεντ Πίτερς σε λουθηρανικό σεμινάριο στην Καλιφόρνια είπε ότι «οι παραδοσιακοί θεολόγοι θα πρέπει να γίνουν πλέον αστροθεολόγοι, ώστε να διευρύνουν την προοπτική τους για τα δημιουργήματα του Θεού».

Υπάρχουν και οι υπεραισιόδοξοι, όπως ο ψυχολόγος Άλμπερτ Χάρισον, που θεωρεί ότι δε θα επικρατήσει πανικός αν ΑΤΙΑ έρθουν για… βόλτα στη γη καθώς οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει στην πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων.

Ανάλογες έρευνες έχουν δείξει πως ο μισός πληθυσμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων.



ΠΗΓΗ cosmos.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!