Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Διαστημικός Ανελκυστήρας. Το επόμενο άλμα προς το Διάστημα !! Πραγματικότητα ή Επιστημονική Φαντασία;

Η κατασκευή του διαστημικού ανελκυστήρα θα αλλάξει εντελώς την πρόσβαση μας στο διάστημα. Η λειτουργία του βασίζεται στην ύπαρξη ενός πολύ ισχυρού καλώδιου, που η μια του άκρη θα είναι δεμένη σε ένα σημείο κοντά στον Ισημερινό και η άλλη θα βρίσκεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα στο διάστημα.Η φυγόκεντρος δύναμη που.....

δημιουργείται από την περιστροφή της Γης, θα κρατά το καλώδιο τεντωμένο, έτσι ώστε ένα ρομπότ να κινείται πάνω του και να μεταφέρει φορτία.



Απ’ ότι υπολογίζεται, η αρχική δαπάνη θα είναι μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, όμως στη συνέχεια τα διαστημικά ταξίδια θα είναι πολύ φτηνότερα απ’ ότι είναι σήμερα. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεπεραστούν πολλά τεχνολογικά εμπόδια και ένα από αυτά είναι η παροχή ενέργειας στα αναρριχώμενα ρομπότ. Το Power Beaming Challenge που θεσμοθέτησε η NASA με έπαθλο 2 εκατομμύρια δολάρια, απαιτεί την ανοδική κίνηση ενός ρομπότ σε τεντωμένο ιμάντα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.



Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια έγινε από την LaserMotive, από το Σιάτλ, η οποία κέρδισε 900.000 δολάρια. Στις 4 Νοεμβρίου 2009, το ρομπότ της LaserMotive ανέβηκε σε ένα ιμάντα μήκους 900 μέτρων που ήταν δεμένος σε ελικόπτερο, με ταχύτητα 3,7 μέτρα το δευτερόλεπτο και χρειάστηκε λίγο παραπάνω από τέσσερα λεπτά. Αυτό επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα με ταχύτητα 3,9 μέτρα το δευτερόλεπτο. Για την τροφοδοσία του το ρομπότ χρησιμοποίησε ηλιακούς συλλέκτες για να απορροφήσει ενέργεια από ένα υπέρυθρο λέϊζερ που βρίσκονταν στο έδαφος.



Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, δύο άλλες ομάδες προσπάθησαν χωρίς να τα καταφέρουν. Πρόκειται για την ομάδα του Πανεπιστημίου του Σασκατσουάν του Καναδά, και την Kansas City Space Pirates. Το υπόλοιπο ποσό του βραβείου (1,1 εκατομμύρια δολάρια) είναι στη διάθεση όποιου καταφέρει να πραγματοποιήσει άνοδο με ταχύτητα 5 μέτρα το δευτερόλεπτο.



Ο Ted Semon, ένας εθελοντής της Spaceward Foundation και συγγραφέας του Space Elevator Blog, δήλωσε ενθουσιασμένος μετά την επιτυχημένη δοκιμή, ότι «τώρα ο διαστημικός ανελκυστήρας είναι ένα ένα βήμα κοντύτερα στην ολοκλήρωση του. Έχουμε προσπαθήσει πολύ για να δείξουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι εφικτή».



www.topeiraxtiri.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!