Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Υποθαλάσσια όντα και Πολιτισμοί

Η ύπαρξη υποθαλάσσιων πολιτισμών και γενικότερα αγνώστου ταυτότητας υποθαλάσσιων όντων υπήρξε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή αινίγματα για τους λάτρεις και ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων. Κάποιοι θεωρούν την ύπαρξη νοημόνων όντων που ζουν μέσα στα σκοτεινά νερά των ωκεανών σαν κάτι δεδομένο ... και δεν μιλάμε για φάλαινες και δελφίνια, αλλά για όντα που έχουν να επιδείξουν έναν τεχνολογικά υψηλό πολιτισμό. Αρκετές ιστορίες και διηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων έρχονται να ενισχύσουν αυτές τις απόψεις.
Οι θάλασσες του πλανήτη που είναι οι συνήθεις ύποπτοι αυτών των συμβάντων είναι ο Περσικός Κόλπος, η Κινέζικη θάλασσα, η θάλασσα της Ινδοκίνας, αλλά και οι δυτικές ακτές του Ατλαντικού. Ας δούμε όμως μερικές περιπτώσεις:
Το 1963, ενώ διεξάγονταν μια άσκηση του πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. κοντά στο Πουέρτο Ρίκο, τα ραντάρ κατέγραψαν την «τρελή» πορεία ενός αγνώστου ταυτότητος υποθαλάσσιου αντικειμένου, το οποίο κινούνταν με ταχύτητα 150 κόμβων, τη στιγμή που ένα σύγχρονο υποβρύχιο μόλις φτάνει την ταχύτητα των 45 κόμβων. Η ταυτότητα αυτού του αντικειμένου έμεινε άγνωστη.
Αξιοπερίεργη επίσης είναι η περιγραφή του αμερικανού επιστήμονα A. Sanderson, ο οποίος διηγήθηκε ένα περιστατικό που παρατήρησε σε ένα ταξίδι του με ένα παγοθραυστικό στον Ατλαντικό: ξαφνικά ένα τεράστιο ασημένιο αντικείμενο έσπασε ένα χοντρό στρώμα πάγου και πέταξε ψηλά στον ουρανό μέχρι που εξαφανίστηκε από τα μάτια του. Ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για δείγμα ύπαρξης ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου υποθαλάσσιου πολιτισμού.
Αλλά και απλοί άνθρωποι έχουν διηγηθεί περίεργες ιστορίες. Όπως οι κάτοικοι του χωριού Shuknovolk της Ρωσίας, οι οποίοι το 1928 είδαν έντρομοι έναν μεγάλο κύλινδρο που άφηνε πίσω του μια κόκκινη φλόγα να πέφτει από τον ουρανό και να βυθίζεται στα νερά της λίμνης του χωριού τους. Τα παράξενα γεγονότα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τις επόμενες μέρες οι χωρικοί παρατηρούσαν στις όχθες της λίμνης ένα πλάσμα που δεν είχαν ξαναδεί. Είχε μήκος γύρω στο ένα μέτρο και περπατούσε χρησιμοποιώντας και τα χέρια του που διέθεταν τέσσερα δάκτυλα. Το «πλάσμα» ήταν ιδιαίτερα φοβητσιάρικο και εξαφανίζονταν μόλις έβλεπε ανθρώπους.
Πέρα όμως από καταγεγραμμένα συμβάντα, θα πρέπει κανείς να δώσει σημασία και σε παλιούς θρύλους που αναφέρονται σε τέτοια όντα. Για παράδειγμα, ένας γιαπωνέζικος θρύλος του 7ου αι. μ.Χ. μιλάει για έναν άνδρα που ζούσε κάτω από το νερό αλλά με την ίδια ευκολία πετούσε και στον αέρα και μάλιστα με εξαιρετική ταχύτητα.
ΠΗΓΗ
tech.pathfinder.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!