Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Οι Ναζί πίστευαν στην Αλχημεία, όμως…

Οι Ναζί πίστευαν ότι μπορούσαν να μετατρέψουν την άμμο, τις πέτρες και το χώμα σε χρυσό.
Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο Helmut Werner, συγγραφέας του βιβλίου Hltler’s Alchemists: The Secret Attempts to Manufacture Gold in Dachau.
Ο Heinrich Himmler, επικεφαλής της δύναμης SS του Hitler, εξαπατήθηκε στη σκέψη ότι πολύτιμα μέταλλα μπορούσαν να μετατραπούν σε χρυσό και, έτσι, να αγοραστούν όπλα για την ενίσχυση του Τρίτου Ράιχ.
Οι Ναζί οργάνωσαν μυστικά ένα εργαστήριο αλχημείας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Dachau πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προσέλαβαν τον Karl Malchus, έναν αλχημιστή, ο οποίος έπεισε τον Himmler ότι μπορούσε να μετατρέψει πέτρες, άμμο και χώμα σε χρυσό.
Αλλά ο Malchus δούλευε για λογαριασμό των Βρετανών το 1938 όταν εξαπάτησε τον Himmler και τον έκανε να πιστέψει τους ισχυρισμούς του!
Ο Werner είπε: «Ο Malchus ζούσε στην Αγγλία μέχρι τους πρώτους μήνες της χρονιάς εκείνης και τότε ήρθε σε επαφή με τον Himmler όταν τον εξαπάτησε για τα μοναδικά ταλέντα του»
Έτσι, ο Himmler προσέλαβε και έφερε τον Malchus στο Dachau, όχι φυσικά σαν φυλακισμένο, αλλά να εργαστεί σαν τεχνικός σε μυστικό εργαστήριο αλχημείας!
Ο Malchus υποσχέθηκε στον Himmler ότι θα κατάφερνε να παράγει άφθονο χρυσό από πέτρες και άμμο, σωτήριο για το μέλλον και τη σωτηρία του Τρίτου Ράιχ.
Όμως, ο «αλχημιστής» έκρυβε ψήγματα χρυσού μέσα στα πακέτα των τσιγάρων του και τα παρουσίαζε στον Himmler ως τα αποτελέσματα των πειραμάτων του.
Χρειάστηκαν μερικές βδομάδες για να καταλάβει ο Himmler ότι εξαπατήθηκε και ο Malchus αργότερα κρατήθηκε για αρκετούς μήνες ως φυλακισμένος στο Dachau. Όταν απελευθερώθηκε, απειλήθηκε πως αν μιλούσε ποτέ για τη σχέση του με τον αρχηγό των SS, η τιμωρία του θα ήταν ο θάνατός του.
Προσπάθησε αργότερα να γράψει για την εμπειρία του στο Dachau της Γερμανίας και την αλχημεία αλλά δεν τα κατάφερε. Πέθανε στις αρχές της δεκαετίας του ’50.
ΠΗΓΗ
www.weirdnews.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!