Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Ταξίδι στον Άρη σε 3 ώρες!


Εάν κάποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με τη φυσική, γνωρίζει ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός (186.000 μίλια το δευτερόλεπτο ή 700.000.000 μίλια την ώρα).
Τίποτα από όσα γνωρίζουν οι φυσικοί δεν μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα. Κάποιοι φυσικοί και μηχανικοί όμως πιστεύουν πως μπορούν να ξεπεράσουν το όριο της ταχύτητας του φωτός.
Υποστηρίζουν πως κάποιες ιδέες που αναπτύχθηκαν πριν από 50 χρόνια, από έναν Γερμανό επιστήμονα, ονόματι Burkhard Heim, δείχνουν πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να σπρώξουμε διαστημικά αεροσκάφη σε μία άλλη διάσταση, μία διάσταση όπου οι φυσικοί νόμοι, που κάνουν την ταχύτητα του φωτός γρηγορότερη από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, θα πάψουν να υφίστανται.
Η ιδέα αυτή φαντάζει κάπως σενάριο επιστημονικής φαντασίας και πολλοί κορυφαίοι επιστήμονες τείνουν να συμφωνούν. Εάν όμως έχει κάποια βάση, τότε αυτό σημαίνει πως θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στον Άρη μέσα σε μόλις 3 ώρες ή στον πλησιέστερο αστέρα μέσα σε 3 μήνες. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας διαθέτει μία συσκευή -το Z-machine- που μπορεί να παράγει ένα τόσο ισχυρό μαγνητικό πεδίο, ώστε να δουν κατά πόσο έχει βάση η ιδέα του Heim. Εάν δουλέψει, οι ερευνητές θα δοκιμάσουν με μία μηχανή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
Ακόμα και αν όλα πάνε έτσι όπως προσδοκούν οι πιο αισιόδοξοι, θα περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να μπορέσει να αγοράσει κάποιος από εμάς ένα εισιτήριο για να ταξιδέψει στον Άρη.
ΠΗΓΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!