Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων (Video)


Το σημαντικότερο τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, ο "Μηχανισμός των Αντικυθήρων", ενέπνευσε ένα σχεδιαστή που κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό αντίγραφό του με κομμάτια από Lego.Ο Andrew Carol, σχεδιαστής και μηχανικός της Apple, προχώρησε στην κατασκευή ενός λειτουργικού αντιγράφου του, χρησιμοποιώντας 1.500 εξειδικευμένα κομμάτια και 110 γρανάζια lego (Lego Technic).
Αυτό το αρχαίο τέχνημα, που ανακαλύφθηκε σε ένα αρχαίο ναυάγιο το 1900 και βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελεί ένα μηχανικό υπολογιστή και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό. 

Εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε περίπου το 150 π.Χ. και από τότε που ανακαλύφθηκε έχει εκπλήξει τους επιστήμονες όλου του κόσμου με την τεχνική πολυπλοκότητά του και το εύρος των γνώσεων που προϋποθέτει. 

Ο "Μηχανισμός των Αντικυθήρων" έχει αναδημιουργηθεί πολλές φορές, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κατασκευάστηκε ένα αντίγραφο από lego, το οποίο μάλιστα λειτουργεί κανονικά. 

"Αναπαρήγαμε έναν υπολογιστή του 1ου αιώνα προ Χριστού, με το καλύτερο παιγνίδι που έχει εφεύρει ποτέ η ανθρωπότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Adam Rutherford που είχε την αρχική ιδέα.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!