Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Η Nintedo συμβουλεύει τα παιδιά 6 ετών και κάτω να μην παίζουν με την νεα κονσόλα 3DS


Η ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Nintendo εξέδωσε σήμερα μια προειδοποίηση σχετικά με τη νέα της κονσόλα τσέπης με οθόνη τριών διαστάσεων (3D), συνιστώντας στα παιδιά ηλικίας από έξι ετών και κάτω να μην παίζουν σ' αυτήν για να προστατέψουν τα μάτια τους.
Η κονσόλα 3DS θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου στην Ιαπωνία και στη συνέχεια το Μάρτιο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Όμως ενόψει μιας διαφημιστικής εκστρατείας που θα πραγματοποιηθεί επί τρεις ημέρες από τις 8 Ιανουαρίου στο Τόκιο, η Nintendo εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως "τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και κάτω θα μπορούν να παίζουν μόνο με μια κονσόλα δύο διαστάσεων επειδή, αν κοιτάζουν επί πολλή ώρα εικόνες τριών διαστάσεων, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η ανάπτυξη των ματιών τους".
Η κονσόλα 3DS είναι εφοδιασμένη με δύο οθόνες, η μία από τις οποίες επιτρέπει να βλέπει κανείς τρισδιάστατες εικόνες χωρίς ειδικά γυαλιά, με την προϋπόθεση να είναι τοποθετημένος ακριβώς μπροστά της.
Η Nintendo προσθέτει στον ιστότοπό της πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, όλες οι εικόνες τριών διαστάσεων --όχι μόνον αυτές της Nintendo 3DS, αλλά και αυτές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, μπορεί να έχουν συνέπειες στην όραση των μικρών παιδιών. Η ιαπωνική εταιρεία ζητεί από τους γονείς να χρησιμοποιούν το πλήκτρο του "γονικού ελέγχου" που προβλέπεται στη νέα κονσόλα για να εμποδίζουν την πρόσβαση των παιδιών μικρής ηλικίας στην οθόνη τριών διαστάσεων. 
ΠΗΓΗ
/news.pathfinder.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!