Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

NASA: Ανακαλύφθηκε νέα μορφή ζωής στη... Γη

Ένα νέο βακτήριο που μπορεί να ενσωματώσει στο DNA του το δηλητηριώδες αρσενικό βρέθηκε στην Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα επιστήμονες της NASA. Η ανακάλυψη θα μπορούσε να διευρύνει την αναζήτηση για ζωή έξω από την πλανήτη μας.

Το βακτήριο μπορεί να αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας σαν "καύσιμο" το αρσενικό αντί για φώσφορο, ένα βασικό χημικό στοιχεία για την οικοδόμηση
των περισσότερων οργανισμών στη Γη. Σε εργαστηριακές δοκιμές οι επιστήμονες αντικατέστησαν το φώσφορο με αρσενικό, που είναι θανατηφόρο για τους περισσότερους οργανισμούς και διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το βακτήριο μπορεί να επιζήσει μόνο με αρσενικό.

"Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για τον οργανισμό", εξήγησε ο Ariel Anbar, μέλος της ερευνητικής ομάδας και ένας από τους συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Μέχρι σήμερα "πιστεύαμε ότι η ζωή χρειάζεται έξι βασικά στοιχεία χωρίς εξαιρέσεις – αλλά τελικά μπορεί αυτή η περίπτωση να είναι η εξαίρεση", πρόσθεσε.

Την ανακάλυψη έκανε η Felisa Wolfe-Simon, του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA.

Το βακτήριο βρέθηκε στη λίμνη Mono της ανατολικής Καλιφόρνιας η οποία έχει γίνει γνωστή για τα υψηλά επίπεδα αλατιού και αρσενικού.
ΠΗΓΗ
//www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!