Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Νέα έρευνα για το πόλτεργκάιστ του Enfield


 
 

Η περίπτωση του πόλτεργκάιστ του Άνφιλντ, στο Λονδίνο, αποτελεί μία από τις πιο γνωστές του κόσμου στον χώρο του "ανεξήγητου". Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν την περίοδο 1977-1978 σε ένα σπίτι της οδού Green Street και περιλαμβάνουν πληθώρα "ανεξήγητων" φαινομένων. Χτυπήματα στους τοίχους, μετακίνηση επίπλων χωρίς παρέμβαση ανθρώπου, μετεωρισμός των κατοίκων του σπιτιού ήταν μερικά μόνο από αυτά!
Μάρτυρες των γεγονότων που συνεχίζονταν για μήνες, μία μητέρα με τα παιδιά της που κατοικούσαν στο σπίτι, αλλά και δεκάδες ακόμη άνθρωποι, τοπικοί αστυνομικοί, γείτονες και δημοσιογράφοι. Η τελευταία παραφυσική δραστηριότητα στο σπίτι του Άνφηλντ σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1978. Τριάντα δύο χρόνια μετά η περίπτωση του πόλτεργκάιστ του Λονδίνου θεωρείται ως η σημαντικότερη περίπτωση παραφυσικής δραστηριότητας και δεν έχει σταματήσει ποτέ να προκαλεί το ενδιαφέρον των ερευνητών.
Οι δύο φωτογραφίες έχουν ληφθεί μέσα στο σπίτι όπου σημειώνονταν τα φαινόμενα, στα τέλη της δεκαετίας του ΄70.
Τι έδειξε η νέα έρευνα
Μία νέα επιστημονική έρευνα, έρχεται τώρα να αξιοποιήσει τα στοιχεία από την περίπτωση του Άνφιλντ και να ερευνήσει αν είχε σημειωθεί ή όχι, παραφυσική δραστηριότητα.
Η έρευνα - που δημοσιεύτηκε στο επίσημο περιοδικό της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών- καταλήγει σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: οι καταγραφές που υπάρχουν από το πόλτεργκάιστ στο σπίτι της οδού Green Street στο Ανφιλντ, είναι απίθανο να προκλήθηκαν από άνθρωπο!
Τα ηχητικά ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες, αναλύθηκαν για πρώτη φορά λεπτομερώς και οι ήχοι από τα χτυπήματα στους τοίχους και στα έπιπλα συγκρίθηκαν με αντίστοιχους ήχους που δημιουργήθηκαν από ανθρώπινη πηγή κάτω από επιστημονικές συνθήκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι "ανεξήγητοι" ήχοι στο άνφιλντ δεν παράγουν κανονικά ηχητικά κύματα!
Ο Guy Lyon Playfair - ο οποίος αφιέρωσε δύο χρόνια ερευνώντας την περίπτωση-, δήλωσε: "Πρόκειται αναμφίβολα για το μεγαλύτερο βήμα που έχει γίνει για την έρευνα του poltergeist του Enfield τα τελευταία 30 χρόνια".
Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Μπάρρυ Κόλβιν, είπε: "Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ακουστικές ιδιότητες των ήχων που προέρχονται από τις καταγραφές του Άνφιλντ από τη μια και από τους επιστήμονες από την άλλη, είναι διαφορετικές μεταξύ τους και αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει η διαφοροποίηση μεταξύ κανονικής και παραφυσικής δραστηριότητας".
Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από σχετικό ντοκυμαντέρ του βρετανικού Channel 4.


Πηγή: pyles.tv

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!