Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

CIA ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

3_cia_db1Οι θεωρίες συνωμοσίας πολλαπλασιάζονται. Γιατί το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο για τη Χρήση Ναρκωτικών απέσυρε την υποστήριξή του; Οι οπαδοί της ibogaine υποστηρίζουν ότι η απάντηση βρίσκεται στην υπερφίαλη κυβερνητική γραφειοκρατία, που θέλει να αποκομίσει κάτι παραπάνω από αυτό. Περισσότεροι εθισμένοι, περισσότερα ομοσπονδιακά δολάρια για μοίρασμα.


 Η κυνική πλευρά της ιστορίας ενισχύθηκε από την έρευνα του δημοσιογράφου Ρότσεστερ Α. Γ. το 1995. Ο τελευταίος έκανε ένα ερευνητικό αφιέρωμα σχετικά με τη σχέση της CIA με την ibogaine και ανακάλυψε έγγραφα που δείχνουν ότι η CIA επιχορηγούσε μυστικές κλινικές μελέτες για την επίδραση της ibogaine σε ναρκομανείς στη δεκαετία του '50.

 Οι επιστήμονες στο Ομοσπονδιακό Νοσοκομείο Ναρκωτικών στο Κεντάκι κατέληξαν στο ότι ο καθένας μπορεί να εικάσει το αποτέλεσμα εφόσον τα πραγματικά ευρήματα δεν έγιναν γνωστά, αλλά ο Γ. ο οποίος τώρα ζει στη Βόρεια Καρολίνα, είπε στην εφημερίδα «Village Voice» ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία έχει θετικά αποτελέσματα. 

«Αυτό που με κάνει να τρελαίνομαι», λέει, «είναι η σκέψη ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τόσα εγκλήματα και τόση δυστυχία, και τελικά αυτό δεν έγινε».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!