Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Ποιες τροφές ενισχύουν τη γονιμότητα

Εκατομμύρια ζευγάρια σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν ένα παιδί. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ταλαιπωρήσει 6,1 εκατομμύρια γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους.


Οι ερευνητές Δρ Jorge, E. Chavarro και Δρ Walter C. Willett από τοHarvard παρακολούθησαν το σωματικό βάρος, τα επίπεδα σωματικής άσκησης, τη λήψη συμπληρωμάτων πολυβιταμινών και άλλους διατροφικούς παράγοντες σε περίπου 18.000 γυναίκες για να μελετήσουν το συσχετισμό αυτών των παραγόντων με την ωορρηξία.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση, η κατανάλωση λαχανικών και άφθονου νερού αλλά και η κατανάλωση πού και πού μιας μπάλας παγωτού μπορεί να είναι το κλειδί για τη σύλληψη. Τα αποτελέσματα συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο "Η Διατροφή της Γονιμότητας".
Ας δούμε ποια είναι τα κύρια σημεία της διατροφής που προτείνουν οι Chavarro και Willett.
Οι αλλαγές περιλαμβάνουν:
# Αποφυγή των τρανς λιπαρών
# Χρήση περισσότερων ακόρεστων φυτικών ελαίων, όπως το ελαιόλαδο.
# Κατανάλωση περισσότερης φυτικής πρωτεΐνης, που περιέχεται στα φασόλια, τα μπιζέλια και τη σόγια
# Κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως
# Πρόσληψη άφθονου νερού
# Λήψη βιταμινών
#Επιλογή τροφίμων πλούσιων σε σίδηρο, όπως τα λαχανικά και τα φασόλια
# Προσανατολισμό σε ένα υγιές βάρος. Οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες πρέπει να χάσουν μεταξύ 5 και 10 % του βάρους τους. Αν είναι πολύ αδύνατες, χρειάζεται ενδεχομένως να πάρουν από 2 έως 10 κιλά.
# Καθημερινό πρόγραμμα άσκησης.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι διαπίστωσαν σύνδεση μεταξύ των υδατανθράκων και των υψηλών επιπέδων ινσουλίνης, γι 'αυτό και δεν προτείνουν την κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως οι πατάτες.
Οι Chavarro και Willett σημείωσαν ότι όταν το επίπεδο της ινσουλίνης ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, διαταράσσεται η ισορροπία των ορμονών, που απαιτείται για την αναπαραγωγή.
Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες υπογονιμότητας είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες. Πολλές γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη, δηλαδή αδυναμία των κυττάρων να ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη.
Η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους βοηθάει επίσης
τις περισσότερες γυναίκες να έχουν ωορρηξία τακτικά, υποστηρίζουν οι ειδικοί, ενώ προσθέτουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση μαιευτικών επιπλοκών, όπως ο διαβήτης κύησης.
Η έρευνα τόνισε επίσης τη σημασία διατήρησης δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 20 και 24.
Ο Dr. Steven Lindheim, ενδοκρινολόγος από το Σαν Ντιέγκο, υποστηρίζει ότι η ικανότητα να συλλάβει μια γυναίκα συνδέεται και με το Δείκτη Μάζας Σώματος. Σύμφωνα με τον Steven Lindheim ο ιδανικόςΔΜΣ είναι 20 - 24, ενώ ο ΔΜΣ κάτω από 20 είναι πάρα πολύ χαμηλός. Οι γυναίκες με ΔΜΣ πάνω από 30 θεωρούνται παχύσαρκες.
Η σωματική άσκηση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Συνιστάται άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά5 ημέρες την ημέρα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!