Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Ο Πήλινος Στρατός έχει ρίζες στην Αρχαία Αλικαρνασσό;(VIDEO)

Ο Πήλινος Στρατός αριθμεί 8.099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Κάθε μορφή έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά με εξαιρετικές λεπτομέρειες στο πρόσωπο και στα μαλλιά! 
Ο Πήλινος Στρατός ο οποίος θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές αποκαλύψεις του αιώνα μας και ανακαλύφθηκε το 1974, τυχαία από κάποιον αγρότη της περιοχής.

Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε έρθει στο φως το μαυσωλείο του πρώτου
αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huangdi, στην περιοχή Ξιάν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ντουάν Κίνγκμπο, επικεφαλής των ανασκαφών, το σχέδιο του μαυσωλείου ήταν εμπνευσμένο από την Αρχαία Αλικαρνασσό στη Μικρά Ασία και ήταν ένα μέρος κοσμοπολίτικο αφού οι εργάτες κατάγονταν από την κεντρική ή τη δυτική Ασία και οι ακροβάτες από τη Βιρμανία.
Ο Αυτοκράτορας Qin, ο άνθρωπος που ένωσε για πρώτη φορά τη Κίνα, είναι θαμμένος ανάμεσα στο πήλινο στρατό του, καθώς οι στρατιώτες του, τον φρουρούν εδώ και αιώνες! Ο Πήλινος Στρατός φτιάχτηκε το 210 πΧ και υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν 700.000 εργάτες και 38 χρόνια για τη κατασκευή του! Από το 1987 είναι στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!