Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

«Θερμογεδών»… έρχεται τους προσεχείς αιώνες


Όταν η γη θα είναι περισσότερο ζεστή από όσο αντέχει ο άνθρωπος

«Θερμογεδών»… έρχεται τους προσεχείς αιώνεςΒρισκόμαστε στον 23ο αιώνα και το Χιούστον, το Τελ Αβίβ, η Σαγκάη και πολλές άλλες πόλεις είναι πια πόλεις φαντάσματα. Κανείς δε ζει πια σε πολλά σημεία της Αφρικής, της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Αυστραλίας καθότι η ζέστη και η υγρασία μπορούν να σκοτώσουν όποιον δεν βρίσκεται σε κλιματιζόμενο περιβάλλον… Αυτό το εφιαλτικό σενάριο που δημοσιεύτηκε φέτος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δεν παίζει. Ήδη στα τέλη αυτού του αιώνα

που διανύουμε
θα υπάρχουν περιοχές που θα δεν θα είναι βιώσιμες. Σε τρεις αιώνες από τώρα, περισσότερη από την μισή κατοικήσιμη γη θα είναι πια ακατάλληλη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στο The Scientist, ο επιστήμονας-ατμοσφαιρολόγος από το Πανεπιστήμιο του New South Wales, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας: «Γνωρίζω, έχοντας υπόψη μου βασικούς κανόνες φυσικής, ότι θα φτάσει ένα σημείο που η ζέστη και η υγρασία θα είναι μη-ανεκτές για την ανθρώπινη ζωή. Αυτό δεν φαίνεται να το έχουν λάβει υπόψη τους, θέτοντας την προοπτική των κλιματολογικών αλλαγών που συμβαίνουν. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία, γίνεται κατανοητό ότι δεν χρειάζεται η κλιματική αλλαγή που οι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει να συμβεί, για να φτάσουμε εκεί…».


Δυστυχώς τα παραπάνω δεν ακούγονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αν σκεφτούμε ότι ο καύσωνας που χτύπησε τη Γαλλία το 2003, σκότωσε 14.800 ανθρώπους, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί με κίνδυνο σύντομα να πνίξει πολλά νησιά –όπως οι Μαλβίδες- αλλά και η εναλλαγή από φαινόμενα πλημμυρών σε ξηρασίας να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πληθυσμούς.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!