Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Γιατροί-μάγοι κατά της … μαγείας!

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την κυβέρνηση της Γκάμπιας να σταματήσει την εκστρατεία εναντίον «μαγισσών» και «μάγων» που, όπως ανέφερε, έχει οδηγήσει στις απαγωγές 1.000 ανθρώπων, τους ξυλοδαρμούς πολλών και ακόμη και τη θανατηφόρο δηλητηρίαση ορισμένων. 
Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε, βάσει μαρτυριών αυτοπτών και θυμάτων, ότι μάγοι-γιατροί που έχουν έλθει στη χώρα
από τη γειτονική Γουινέα, συνοδεία αστυνομικών, στρατιωτικών και ανδρών της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, εισβάλλουν σε χωριά και αρπάζουν πολίτες που υπάρχουν «υποψίες» ότι είναι… μάγισσες και μάγοι.



Όσες και όσοι απάγονται οδηγούνται σε κέντρα κράτησης, όπου παραμένουν επί πέντε ημέρες και αναγκάζονται να πιουν μια «άγνωστη ουσία» που τους προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια και παραισθήσεις. Στην κατάσταση αυτή αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι είναι μάγοι, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία.
Δύο άνθρωποι πιστεύεται ότι πέθαναν από νεφρική ανεπάρκεια μετά την κατάποση του άγνωστης σύστασης υγρού.
Το πιο πρόσφατο συμβάν σημειώθηκε την 9η Μαρτίου, όταν έως και 300 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι σε αγρόκτημα που ανήκει στον πρόεδρο της χώρας Γιάγια Τζαμέ για να υποστούν τη δοκιμασία.
Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι οι μάγοι-γιατροί από τη Γουινέα προσκλήθηκαν στην Γκάμπια νωρίτερα φέτος, όταν ο πρόεδρος Τζαμέ -πρώην στρατιωτικός ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 1994, όταν κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα- άρχισε να τρέφει υποψίες πως ο θάνατος θείας του οφειλόταν σε μαγεία.
Ο Τζαμέ έχει επιδείξει πολλές φορές αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Έχει δηλώσει ότι μπορεί να θεραπεύσει το AIDS αναμιγνύοντας ορισμένα βότανα, ενώ το 2008 διέταξε όλους τους ομοφυλόφιλους να εγκαταλείψουν το έδαφος της δυτικοαφρικανικής χώρας, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να τους αποκεφαλίσει.
Πηγή: TravelStories.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!