Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Ο πρόεδρος της Καλμίκια και η απαγωγή του από εξωγήινους

O Kirsan Nikolayevich Ilyumzhinov 
Ονομάζεται Kirsan Nikolayevich Ilyumzhinov και είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας της Καλμίκια, ενός κρατιδίου που υπάγεται στο Νότιο Διαμέρισμα της Ρώσικης Ομοσπονδίας και που είναι ο μοναδικός βουδιστικός λαός της Ευρώπης.
Ο Kirsan Ilyumzhinov είναι πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδρυτής του Εκδοτικού Οίκου Novy Vzglyad και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού (World Chess Federation), έχοντας μάλιστα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια προώθησης του
σκακιού σε όλα τα σχολεία της Ρωσίας. Εκτός από όλα αυτά, είναι παγκοσμίως γνωστός για ακόμα ένα γεγονός: το 1997 απήχθηκε από εξωγήινους που είχαν προσγειώσει το διαστημόπλοιό τους στο μπαλκόνι του!
Ο πρόεδρος Ilyumzhinov είχε εμφανιστεί σε μια ρωσική εκπομπή στις 26 Απριλίου του 2010 στην οποία συζήτησε για την επαφή του με τους εξωγήινους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο δημοσιογράφο της εκπομπής, Vladimir Posner, το συμβάν έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1997. Ήταν Σάββατο, ήθελε να ταξιδέψει για την Καλμίκια και βρισκόταν στο διαμέρισμά του στη Μόσχα. Το βράδυ διάβασε ένα βιβλίο, παρακολούθησε για λίγο τηλεόραση και στη συνέχεια πήγε να ξεκουραστεί. Θα πρέπει να τον είχε πάρει ο ύπνος όταν ένιωσε πως άνοιξε η πόρτα του μπαλκονιού και κάποιος τον φώναξε. Είδε έναν ημιδιαφανή κύλινδρο μέσα από τον οποίο τον καλούσαν, μπήκε μέσα και είδε κόσμο που φορούσαν κίτρινες στολές. Πολλές φορές τον έχουν ρωτήσει σε ποια γλώσσα συνεννοήθηκε μαζί τους και πιστεύει πως επικοινώνησε με τηλεπάθεια. Του έδωσαν να καταλάβει πως επρόκειτο μόνο για μια μικρή επαφή και μετά όλα θα ήταν εντάξει. Στη συνέχεια, τον πήραν με το σκάφος και του είπαν πως χρειάζονται μονάχα ένα δείγμα από κάθε πλανήτη. Ο πρόεδρος τους ρώτησε γιατί δεν βγαίνουν στην τηλεόραση να δηλώσουν την παρουσία τους αλλά εκείνοι απάντησαν πως δεν ήταν ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο και μετά τον γύρισαν πίσω.
Θα πίστευε πως όλα αυτά δεν έχουν συμβεί εάν δεν είχε τρεις μάρτυρες: τον οδηγό του, τον υπουργό και τη βοηθό του. Είχανε έρθει το πρωί, μπήκαν στο σπίτι με το δικό τους κλειδί και δε μπορούσαν να τον βρουν. Βρήκαν μονάχα ορθάνοιχτη την πόρτα του μπαλκονιού που ήταν στον ψηλότερο όροφο και αποφάσισαν να τηλεφωνήσουν σε φίλους οι οποίοι επίσης δε γνώριζαν τίποτε. Μετά, κάθισαν στην κουζίνα και συζητούσαν για το που αλλού θα μπορούσαν να τηλεφωνήσουν γιατί το τηλέφωνο και όλα τα αντικείμενα υπήρχαν εκεί και το διαμέρισμα δεν ήταν ανοιχτό. Και ξαφνικά, τον είδαν να βγαίνει από το υπνοδωμάτιο και να μπαίνει στην κουζίνα. Τους ζήτησε να του φτιάξουν μια ομελέτα και τους είπε ότι θα έπρεπε να πάνε στο αεροδρόμιο. Όταν τον ρώτησαν που ήταν, τους απάντησε εντελώς φυσιολογικά ότι τον είχαν απαγάγει. Για ένα μήνα μετά, τόσο εκείνοι όσο και αυτός παρέμειναν σοκαρισμένοι με την όλη ιστορία.
Βέβαια ο πρόεδρος Ilyumzhinov είναι συνηθισμένος σε μη συμβατικές καταστάσεις. Το 1993 είχε εκλεχθεί στην υψηλότερη πολιτική θέση της Καλμίκια σε ηλικία μόλις 30 ετών όταν δεσμεύτηκε να δώσει σε βοσκούς ένα κινητό τηλέφωνο και 100 δολάρια στον καθένα. Μεταμόρφωσε την ημι-αυτόνομη περιφέρεια σε έναν διεθνή προορισμό για σκακιστές, κατασκευάζοντας μια πόλη αφιερωμένη στο σκάκι που κόστισε 50 εκατομμύρια δολάρια και που έχει φιλοξενήσει πολυάριθμα παγκόσμια πρωταθλήματα. Κατηγορήθηκε όμως από κάποιους ότι δρούσε με δικτατορικό τρόπο και απέναντι στην Καλμίκια αλλά και απέναντι στην παγκόσμια ομοσπονδία σκακιού. Μεταξύ άλλων κριτικών που έχουν απευθυνθεί σ' αυτόν είναι το ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, δήλωσε πως ο τέως πρόεδρος του Ιράκ Saddam Hussein ήταν ένα φυσιολογικό άτομο, ένας πολιτικός που νοιαζόταν για τη δημοκρατία και που ήθελε να κάνει καλό στους ανθρώπους και επίσης το ότι αποκαλεί φίλο του τον εκκεντρικό ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi.
Αν και έχουν περάσει 13 χρόνια από το περιστατικό της απαγωγής και επίσης 4 χρόνια από τότε που το συμβάν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian, η ιστορία βγήκε ξανά στην επιφάνεια λόγω ενός αιτήματος που προέβαλε το μέλος του Κοινοβουλίου Andre Lebedev ο οποίος αμφισβητεί το κατά πόσον ο Ilyumzhinov είναι ικανός να κυβερνήσει. Ο Lebedev ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Dmitry Medvedev να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, που εάν ευσταθεί, πρόκειται για ιστορικό γεγονός και θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στο Κρεμλίνο από τότε που είχε συμβεί το γεγονός.
Εάν ο πρόεδρος Ilyumzhinov είχε όντως απαχθεί από εξωγήινους θα μπορούσε να έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες εθνικής ασφάλειας και κρατικά μυστικά. Ο Lebedev ρωτάει επίσης εάν υπάρχουν επίσημες οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφερθούν αξιωματικοί του κράτους στην περίπτωση που θα έρχονταν σε επαφή με εξωγήινους, ιδιαίτερα εάν οι αξιωματικοί αυτοί έχουν πρόσβαση σε κρατικά μυστικά.
tech.pathfinder.g

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!