Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Facebook και Twitter στην υπηρεσία της Αστυνομίας

Διαδικτυακό κυνηγητό…Οι ντετέκτιβ της αστυνομίας θα εκπαιδεύονται πλέον συστηματικά στη χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter, προκειμένου μέσω αυτών να εντοπίζουν ίχνη καταζητούμενων.
Οι συγκεκριμένοι δικτυακοί χώροι, χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και οι Αρχές θεωρούν πως το ίντερνετ, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στης προσπάθειά τους
για σύλληψη υπόπτων.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βρετανία, η εκπαίδευση των νέων πρακτόρων της αστυνομίας, περιλαμβάνει και ειδικό μάθημα για τα site κοινωνικής δικτύωσης, όπου μπορούν να εντοπιστούν «χρήσιμα στοιχεία».

Ουσιαστικά πρόκειται για την παραδοχή πως οι εξελίξεις στην τεχνολογία, έχουν μεταφέρει μέρος των προσπαθειών για την πάταξη των εγκλημάτων στο πεδίο νέων εφαρμογών, που τυγχάνουν ευρείας αποδοχής. Η αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό, οι εγκληματίες, ως άνθρωποι, να χρησιμοποιούν και αυτοί το διαδίκτυο, αφήνοντας έτσι το «στίγμα» τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός δραπέτη κρατούμενου, του Craig Lynch, ο οποίος στο διάστημα των τεσσάρων μηνών που διέφευγε της σύλληψης, αναρτούσε στο Facebook στοιχεία για τα μέρη που βρισκόταν, ειρωνευόμενος παράλληλα την αστυνομία.

Πηγή: real.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!