Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Eξωγήινοι παρακολουθούν τους κοσμοναύτες

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα Ρωσικά διαστημικά σκάφη όταν επιστρέφουν από τις αποστολές τους προσγειώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές του Καζακστάν. Σύμφωνα με διαρροές που προέρχονται από την Ρωσική Αεροδιαστημική Υπηρεσία, πολλές

τέτοιες προσγειώσεις των σκαφών τύπου Σογιούζ, συνοδεύονται και από την παρουσία εξωγήινων σκαφών πάνω από αυτές τις περιοχές.
Έτσι τον Οκτώβριο του 1991, μια μέρα πριν την προσχεδιασμένη προσγείωση του Soyuz TM ? 13, ένα ιπτάμενο δισκοειδές αντικείμενο εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από την πόλη Arkalyk.
Το αντικείμενο εξέπεμπε ακτίνες φωτός καθώς διέσχιζε τον ουρανό με κατεύθυνση βορρά προς νότο, μια πορεία αντίστοιχη με αυτή που θα ακολουθούσε το Soyuz την επόμενη μέρα στη διαδικασία της προσγείωσης. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Trud, η παρουσία του αγνώστου ταυτότητας αντικειμένου έγινε αντιληπτή από πάρα πολλούς κατοίκους της πόλης Arkalyk, και το περιστατικό καταγράφηκε από το τοπικό τμήμα εσωτερικών υποθέσεων.

Η κανονική ώρα προσεδάφισης του Soyuz TM-13 ήταν η 6.00 π.μ. τη 10η Οκτωβρίου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν τα μέλη του πληρώματος ( A.Arczebarski, T.Aubakirov και F.Fibek) αντιλήφθηκαν κάτι, ίσως όμως το πραγματικό ενδιαφέρον του ΑΤΙΑ να ήταν η παρακολούθηση των ευαίσθητων περιοχών του Υπουργείου Άμυνας. που βρίσκονται στην περιοχή. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και η διασταύρωση των στοιχείων προϋποθέτει άντληση πληροφοριών από το προσωπικό των εγκαταστάσεων. Αυτό απαιτεί ειδική άδεια, που σπάνια δίνεται.

Όλα τα στάδια της προσγείωσης του διαστημικού σκάφους ελέγχονται σταθερά από τους σταθμούς ραντάρ των αποκαλούμενων «κοσμικών στρατευμάτων», τα οποία είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα και περίπλοκα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι εγκαταστάσεις στην περιοχή του Arkalyk είναι η μόνιμη βάση της ομάδας έκτακτης ανάγκης και διάσωσης, που κύριος στόχος της είναι η ανάκτηση του διαστημικού σκάφους και των κοσμοναυτών. Στην ομάδα αυτή βρίσκονται πολλά άτομα με ιδιαίτερη εκπαίδευση κα έχουν στη διάθεσή τους 15 ελικόπτερα, 6 αεροπλάνα και πέντε οχήματα τύπο Landrover. Φυσικά αυτή η ομάδα προετοιμάστηκε κατάλληλα για την προσγείωση του Soyuz. Δυστυχώς όμως η ιστορία για την θέαση του ΑΤΙΑ αναφέρθηκε μια μόνο φορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, χωρίς αναφορές στις διαπιστώσεις της συγκεκριμένης ομάδας, και μάλιστα, αυτό έγινε εννέα μέρες μετά το περιστατικό.


Σε μια άλλη περίπτωση, όταν εκτοξεύθηκε ένα διαστημικό σκάφος στο Plesetsk, περίπου στις 6 μ.μ., της 2ας Οκτωβρίου 1991, τοπικοί ερευνητές ΑΤΙΑ, που βρίσκονταν στην περιοχή Arkhangelsk ( περίπου 130 μίλια από το Plesetsk ) και παρατηρούσαν τα στάδια της εκτόξευσης με μεγάλες διόπτρες, παρατήρησαν έκπληκτοι ένα εντυπωσιακό γεγονός. Συγκεκριμένα λίγο μετά την αποχώρηση του πρώτου τμήματος του προωθητικού πυραύλου, ένα ΑΤΙΑ φάνηκε πίσω και σε απόσταση από το σκάφος να το κατοπτεύει.

Αυτή δεν ήταν η μόνη αναγνώριση ΑΤΙΑ εκείνη την περίοδο. Και σε άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής υπήρξαν εκατοντάδες μαρτυρίες για την θέαση ΑΤΙΑ. Όταν δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας για τα περιστατικά και ειδικά γι΄ αυτό στο Arkhangelsk στις 2 Οκτωβρίου 1991, ο εκπρόσωπος τύπου των « κοσμικών στρατευμάτων» συνταγματάρχης M. Archipov επιβεβαίωσε το γεγονός δίνοντας όμως μια διαφορετική ερμηνεία. Συγκεκριμένα υποστήριξε, ότι αυτό που είδαν οι μάρτυρες ήταν ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε η πειραματική εφαρμογή ενός νέου τύπου προωθητικού πυραύλου. Ο M. Archipov απέκλεισε κάθε σύνδεση του περιστατικού με δράση κάποιου εξωγήινου σκάφους, Και σε αυτή την περίπτωση το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ακολούθησε ην παγκόσμια τακτική της διάψευσης.

Οι έρευνες των ερευνητών ΑΤΙΑ με ωάση αυτό το γεγονός επέκτειναν τις έρευνές τους και διαπίστωσαν ότι και παλιότερα υπήρξαν αντίστοιχα συμβάντα. στην επικράτεια της πρώην ΕΣΣΔ. Έτσι στις 3 Αυγούστου 1990, αργά την νύχτα αλλά και νωρίς το επόμενο πρωϊνό ένας αριθμός τριών ΑΤΙΑ πετούσε πάνω από την βόρεια περιοχή του Leningrant (Αγία Πετρούπολη ). Όταν οι ερευνητές και οι δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν έστω και ετεροχρονισμένα στο Υπουργείο Άμυνας για τις καταγεγραμμένες μαρτυρίες των κατοίκων, ο εκπρόσωπός της μονάδας «TL57275», A. I. Radionov τις απέδωσε σε φαινόμενα που οφείλονταν σε πειραματικές εφαρμογές πυραύλων που έγιναν την 3η Αυγούστου στην περιοχή. Η επανεξέταση όμως των στοιχείων από τους ερευνητές και τους δημοσιογράφους απέδειξε ότι ο εκπρόσωπος έλεγε ψέματα. Και αυτό γιατί, ενώ οι δοκιμές των πυραύλων πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στις 11.45 με 11.55 μ.μ. της 3ης Αυγούστου, οι καταγγελίες για τη θέαση των ΑΤΙΑ αφορούσαν το χρονικό διάστημα από 9.30 μ.μ. έως 3.00 π.μ.. της επομένης. Ο εκπρόσωπος όμως του Υπουργείου Άμυνας επέμενε ότι δεν υπήρξε τίποτα το αξιοπερίεργο εκείνο το βράδυ, και δεν εντοπίστηκαν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα.

Είναι εμφανές ότι η πολιτική της συγκάλυψης είναι διαρκής. Όμως και αυτό είναι αντιφατικό αλλά ταυτόχρονα ειρωνικό, διότι όπως είχε αναγγελθεί στο ραδιόφωνο της Μόσχας, οι Ρωσικές αρχές είχαν έρθει σε επαφή με δύο μεγάλες κινηματογραφικής εταιρίες του Χόλυγουντ, ώστε να πουλήσουν το τεράστιο αρχείο της KGB, για το γύρισμα ντοκιμαντέρ με βάση τα εκατοντάδες περιστατικά δράσης ATIA στην Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και αλλού.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!