Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

UFO: Άνθρακες ο θησαυρός;


Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε μια εξήγηση για τη θέαση των UFO που σίγουρα θα απογοητεύσει όλους αυτούς που είναι πεπεισμένοι ότι έχουν δει έναν ιπτάμενο δίσκο στον ουρανό










Σύμφωνα με επίσημη έκθεση του Υπουργείου, που θα δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του μήνα, αυτό που κάποιοι έχουν δει και έχουν θεωρήσει ως ιπτάμενο δίσκο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ασυνήθιστα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, λάμψεις που προέρχονται από νεφελώματα ιονισμένων αερίων (πλάσματος).
"Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποστηρίζουν την άποψη ότι οι φερόμενες θεάσεις ΑΤΙΑ δεν είναι τίποτα άλλο παρά φυσικά, ηλεκτρικά και μαγνητικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα," καταλήγει η έκθεση.
Το πλάσμα είναι ένα ιονισμένο αέριο υψηλής θερμοκρασίας που ο Sir William Crookes το περιέγραψε το 1879 ως «ακτινοβόλα ύλη» εξαιτίας της τάσης του να λάμπει.
Μια επίδραση του πλάσματος ευθύνεται επίσης για το θεαματικό Βόρειο και Νότιο Σέλας, όπως αναφέρει ο αστρονόμος Paul Francis από το Εθνικό πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.
Ο Francis συχνά ερευνά φερόμενες θεάσεις UFO στο αστεροσκοπείο Mount Stromlo και όπως ο ίδιος λέει, τα σύννεφα πλάσματος αποτελούν μια εύλογη εξήγηση.
"Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι υπάρχουν φώτα στον ουρανό που ο κόσμος πράγματι βλέπει, είναι όμως επίσης ξεκάθαρο ότι δεν προέρχονται από εξωγήινους."

Ακτινοβόλα ύλη

Τα σύννεφα πλάσματος είναι ηλεκτρικά αγώγιμες συλλογές πολωμένων μορίων.
Δημιουργούνται όταν υπάρχει σε ίση κατανομή αρνητική και θετική φόρτιση, έτσι ώστε η συνολική φόρτιση να είναι ουδέτερη.
"Ένα σύννεφο πλάσματος δημιουργείται από τη φύση με ηλεκτρόνια και ιόντα," εξηγεί ο καθηγητής Iver Cairns, διαστημικός φυσικός στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ.
"Όταν ενώνονται για τη δημιουργία ατόμων, εκπέμπουν λάμψη κι έτσι τα σύννεφα ακτινοβολούν."
Ο ίδιος λέει ότι τα νέφη πλάσματος έχουν την τάση να μένουν κοντά το ένα στο άλλο και διαμορφώνουν το σχήμα τους από μαγνητικές δυνάμεις και παράγοντες όπως είναι οι άνεμοι στην κανονική ατμόσφαιρα.
Ο Francis προσθέτει ότι τα σύννεφα πλάσματος μπορούν επίσης να δημιουργηθούν από τους κεραυνούς.
"Όποτε υπάρχει πάρα πολύ ενέργεια, για παράδειγμα εξαιτίας ενός κεραυνού, αυτό παράγει πλάσμα."
"Και το αέριο πρέπει να βρίσκεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να μετατραπεί σε πλάσμα."

Σφαιρικές αστραπές

Ο καθηγητής Bob Vincent από το τμήμα χημείας και φυσικής του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας, αναφέρει ότι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχουν δει κάποιο UFO ίσως να έχουν δει στην πραγματικότητα κάποιες σφαιρικές αστραπές, ουράνιες σφαίρες με εκτυφλωτικό φως που πιθανά οφείλονται σε συγκεντρώσεις πλάσματος.
"Η αιτία δημιουργίας μια σφαιρικής αστραπής δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη και ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες αν είναι πράγματι σφαιρικά σύννεφα πλάσματος που δημιουργούν οι κεραυνοί," σχολιάζει ο ίδιος.
Άλλες εξηγήσεις που έχουν αποδοθεί στις υποτιθέμενες θεάσεις ΑΤΙΑ συμπεριλαμβάνουν αντικατοπτρισμούς στον ορίζοντα, μετεωρίτες ή και μετεωρολογικά μπαλόνια, ιδιαίτερα κατά τη δύση του ήλιου, προσθέτει ο Francis says.
Ο πλανήτης Αφροδίτη συχνά «παρεξηγείται» για UFO και πράγματι ένα βρετανικό θωρηκτό επιτέθηκε σε αυτό το «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο» κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επηρεάζει το πλάσμα τον εγκέφαλό μας;

Σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα, οι επικεφαλής επιστήμονες της εν λόγω έκθεσης, ισχυρίζονται ότι το πλάσμα μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη αυτόπτων μαρτύρων καθώς τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργεί μπορεί να επηρεάσουν τον εγκέφαλό τους. Έτσι άτομα που βλέπουν ένα νέφος πλάσματος, νομίζουν ότι είδαν ένα UFO, γεγονός που παραμένει στη μνήμη τους και επαναλαμβάνεται.
Ωστόσο, ο Francis υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο.
"Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία πράγματι έχουν κάποια επίδραση στους ανθρώπους, όμως αυτή είναι πολύ μικρή."
"Αν βέβαια έβλεπε κάποιος ένα νέφος πλάσματος σε απόσταση μόλις λίγα εκατοστά από τη μύτη, τότε ναι, αυτό θα είχε μεγαλύτερη επίδραση πάνω του. Όμως τα νέδη αυτά βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά μας."

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!