Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Πιο κοντά στη συσκευή που διαβάζει τη σκέψη

Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι το διάβασμα της σκέψης, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.
Όπως γράφει η Ντέιλι Τέλεγκραφ, ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Γιούτα κατάφεραν για πρώτη φορά να «μεταφράσουν» σε λέξεις εγκεφαλικά σήματα, χρησιμοποιώντας αισθητήρες που είχαν

τοποθετηθεί στην επιφάνεια του εγκεφάλου. 



Η μέθοδος, που φέρεται να είναι κατά 90% ακριβής, προσφέρει έναν πιθανό τρόπο επικοινωνίας για ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν και έναν τρόπο ανάγνωσης της σκέψης.

Το επιτυχημένο πείραμα συμπεριελάμβανε την τοποθέτηση δύο αισθητήρων σε μέγεθος κουμπιού πάνω στο κέντρο ομιλίας του εγκεφάλου ενός επιληπτικού ασθενούς, μέρος του κρανίου του οποίου είχε αφαιρεθεί για χειρουργική επέμβαση.

16 μικροσκοπικά ηλεκτρόδια από καθέναν αισθητήρα κατέγραφαν σε έναν υπολογιστή τα εγκεφαλικά σήματα του ασθενούς την ώρα που προέφερε δέκα απλές λέξεις, όπως «ναι», «όχι» και «πεινάω». Οι επιστήμονες ταίριαξαν τα σήματα του εγκεφάλου με τις συγκεκριμένες λέξεις στο 90% των περιπτώσεων.

Με βάση τη θεωρία ότι η σκέψη μιας λέξης παράγει τα ίδια εγκεφαλικά σήματα με την προφορά της, οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε δύο με τρία χρόνια θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα για υπολογιστές που αρθρώνει τα όσα σκέφτεται ο ασθενής που δεν μπορεί να μιλήσει. 

ΠΗΓΗ SKAI.GR

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!