Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Οι κυριότερες Ελληνικές αναφορές σε Α.Τ.Ι.Α

Oι επίσημες αναφορές στην Ελλάδα ξεκινούν από το 1940 όταν η πολεμική αεροπορία αντιλήφτηκε την ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στο ελληνικό εναέριο χώρο .Οι έρευνες βέβαια έγιναν με πλήρη μυστικότητα και με την βοήθεια φίλης
υπερδύναμης


.Στην πορεία των ετών που πέρασαν δημιουργήθηκαν ερευνητές και ανεξάρτητες ομάδες έρευνας που παρά τα "εμπόδια" που αντιμετώπισαν κατέγραφαν με ζήλο τα τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο με εντυπωσιακά αποτελέσματα .

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι από της χώρες που κρατά αρχεία για (1) άγνωστα "στίγματα" στα ραντάρ (2) για αναχαιτίσεις A.T.I.A που συναντούν οι πιλότοι μας στους ουρανούς της Ελλάδος και που έχουν ρητή εντολή να μην σχολιάζουν τίποτε (3) για αρχεία αναχαιτίσεων - ατυχημάτων που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες 

Σοβαρά ερωτηματικά ζητούν απαντήσεις , όπως γιατί οι "αναγνωρίσεις" άγνωστων στιγμάτων στο ελληνικό εναέριο χώρο (που δεν μοιάζουν με συμβατικά αεροσκάφη ) γίνονται τώρα χωρίς αναχαιτίσεις; Γιατί όταν παρατηρούνται άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό από τους έμπειρους πιλότους μας έχουν εντολή να μην τα καταδιώξουν και να μην το σχολιάζουν πουθενά.


Ας δούμε τις σημαντικότερες αναφορές για τα ΑΤΙΑ στον Ελληνικό χώρο


31/7/2010 Άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στην Λάρισα- Πολλαπλές εμφανίσεις άγνωστων ιπταμένων αντικείμενων παρατηρηθήκαν την προηγουμένη εβδομάδα στη ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Οι πρώτες παρατηρήσεις έρχονται από 2 τουλάχιστον αυτόπτες μάρτυρες, εμπείρους παρατηρητές εναερίων στόχων και αφορούν άγνωστο φωτεινό τριγωνικού αντικειμένου, που "πλανιόταν "κοντά στο χωριό Κουτσοχερον. Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το άγνωστο αντικείμενο ήταν σαν ένα τρίγωνο με ένα κίτρινο φώς επάνω και πολλαπλά φώτα από κάτω. Ο ένας μάρτυρας ανέφερε ότι μπόρεσε και παρακολούθησε το αντικείμενο με μικρό τηλεσκόπιο όπου εντόπισε περισσότερες λεπτομέρειες που έμοιαζαν σαν έντονες γλώσσες φωτιάς στο κάτω μέρος του αντικειμένου. Οι ξεχωριστοί αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο έκανε ελιγμούς σαν να "σκάναρη" την στρατηγική περιοχή του Κουτσοχέριου. Το δεύτερο περιστατικό αναφέρετε σε ταχύτατο διερχόμενο "πούρο" αντικείμενο που παρά την ταχύτητα του κατορθώθηκε να εντοπιστεί έστω για λίγο .Ο αυτόπτης μάρτυρας έμπυρος σε εναέριες παρατηρήσεις μαχητικών αεροσκαφών, μπόρεσε να εντοπίσει το μακρύ αντικείμενο προτού χαθεί. Ο μάρτυρας αναφέρει ότι είναι κατάπληκτος με αυτό που είδε και ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, παρότι είναι το επάγγελμα του τα αεροσκάφη.



24/6/2010 Ηλεία. Άγνωστα εναέρια φαινόμενα 
Σύμφωνα με μαρτυρίες απο πολλούς αυτόπτες μάρτυρες από τη περιοχή Κουνουπελι Ηλείας, άγνωστα εναέρια αντικείμενα παρατηρηθήκαν να διασχίσουν τον ουρανό της περιοχής αργά το βράδυ της τρίτης 22/6/2010 και ώρα εμφάνισης 22.00 μμ. 

Το φαινόμενο εντοπίστηκε στον ουρανό σαν ένα μεγάλο φώς που συνοδευόταν από πολλαπλά μικρά αντικείμενα με κατεύθυνση βόριο δυτική ,προς την νήσο Κεφαλονιά. 
Οι κάτοικοι ομολογούν ότι έμειναν κατάπληκτοι από το φαινόμενο. 






16/9/2009 Άγνωστα σφαιρικά αντικείμενα επάνω από τη Κερατέα-Σύμφωνα με το αυτόπτη μάρτυρα Μιλτιάδη .Μ. στης 11:30 το πρωί είχε βγει στην βεράντα του και κοιτώντας βορειοανατολικά παρατήρησε ένα σφαιρικό αντικείμενο να αιωρείται σε αδιευκρίνιστο ύψος και αδιευκρίνιστη απόσταση.Στην αρχή νόμιζε ότι πρόκειται για παιδικό μπαλόνι αλλά του έκανε εντύπωση ότι το αντικείμενο ήταν ακίνητο όση ώρα το παρατηρούσε.Η ακινησία του αντικειμένου ήταν αυτή που έκανε το Κ Μιλτιάδη Μ. να πιάσει την φωτογραφική μηχανή του και να τραβήξει μερικές φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας zoom σε δύο από αυτές.Κατεβάζοντας τις φωτογραφίες στο pc του παρατήρησε ότι, στη φωτογραφία με το μεγαλύτερο zoom φαίνεται ένα σφαιρικό αντικείμενο μάλλον κόκκινης απόχρωσης και στη μέση του διακρίνεται ένα μικρότερο κυκλικό σχήμα.Στην τρίτη φωτογραφία που τράβηξε χωρίς zoom εντόπισε με μεγάλη έκπληξη αντί του ενός αντικειμένου διακρίνονται καθαρά πέντε!!! σε διαφορετικό ύψος και απόσταση το ένα από το άλλο. Τα υπόλοιπα αντικείμενα δεν ήταν ορατά με γυμνό μάτι. Σε όλη την διάρκεια της θέασης έβλεπε μόνο ένα αντικείμενο.Το αντικείμενο χάθηκε από τα μάτια του ξαφνικά χωρίς να παρατηρήσει οποιαδήποτε κίνηση καθ’ όλη την διάρκεια της θέασης. Το παραπάνω γεγονός συνέβη στην Κερατέα Αττικής, ο καιρός ήταν καλός και ο ουρανός καθαρός. Η διάρκεια της θέασης ήταν περίπου 5-7 λεπτά.



27/2/2009 Θεσσαλονίκη. Αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι παρατήρησε το βράδυ της Πέμπτης (19 Φεβ.2009) στις 8 μμ ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο σε κατοικημένη περιοχή στην Θεσσαλονίκη. Το αντικείμενο σύμφωνα με την μάρτυρα εντοπίστηκε στην παραλιακή μεταξύ Μακεδονία Παλλάς και Καλιδοπουλου. Η μάρτυς με βοήθεια φιλικού της προσώπου σχεδίασαν ένα σχέδιο και ανέφεραν ότι σε γενικές γραμμές πρόκειται για δίσκο μεγέθους περίπου δυο ή τριών μέσων ελικόπτερων μεταλλικής ματ γκρίζας κατασκευής που αιωρούνταν ψηλά επάνω από το δρόμο. Το αντικείμενο περιτριγυριζόταν από τρία λευκό-κίτρινα κινούμενα φώτα η λάμψης των οποίων, καθώς και ενός κεντρικού δικού του φωτός από κάτω του, εκτός από το ότι έκαναν την ομάδα αυτή φώτων ορατή από απόσταση, από κοντά φώτιζαν αρκετά και το ίδιο το αντικείμενο.
"Βρισκόμουν μέσα σε ταξί και παρατήρησα τα φώτα από απόσταση νομίζοντας απλά ότι είναι αρχικά αεροπλάνο που κατευθυνόταν για προσγείωση στο Μακεδονία, μετά όμως φάνηκε σαν ελικόπτερο που δεν μετακινούταν από τη θέση του". "Τις λεπτομέρειες τις είδα όταν πλησίασα σχεδόν από κάτω του και είδα ολοκάθαρα όλες αυτές τις λεπτομέρειες, δυστυχώς δεν υπήρχαν άλλοι πεζοί εκεί κοντά για να τεκμηριώσω το περιστατικό."


2008: Αναχαίτιση αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου από δυο F16 στην Αθήνα. Ένα περιστατικό ΑΤΙΑ που προβλήθηκε μαζικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες , αφορά την αναχαίτιση άγνωστου ιπταμένου αντικειμένου από δυο F16 κοντά στην Αθήνα.

Το ερώτημα που θέτουν τα ΜΜΕ αφορά κατά πόσο μπορεί να δαπανούν αρκετές χιλιάδες ευρώ για την πτήση μαχητικών για άγνωστα "φαινομενικά" στίγματα;


2007 - Φωτεινό αντικείμενο στον ουρανο της Αττικής.«Στενή επαφή» με άγνωστο φωτεινό αντικείμενο είχε πέρυσι, για ώρα, πάνω από την Αττική αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκτελούσε το νυχτερινό δρομολόγιο Λονδίνο- Αθήνα. Η αναφορά του πιλότου, που με έκπληξη είχε δει ότι από τον Αυλώνα μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το άγνωστο αντικείμενο άλλαζε συνεχώς θέσεις αριστερά και δεξιά του, έθεσε σε συναγερμό το σύστημα αεράμυνας της χώρας, που απογείωσε δύο F-16 επιφυλακής για τον εντοπισμό του! Πολύ περισσότερο που την αναφορά του κυβερνήτη της Ολυμπιακής για περίεργο φωτεινό αντικείμενο επιβεβαίωσαν με όσα είδαν εν συνεχεία από το έδαφος τουλάχιστον 4-5 παρατηρητές και ελεγκτές της Πολιτικής και Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, το «ασυνήθιστου σχήματος» αντικείμενο ούτε τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν ούτε οι χειριστές των F-16 εντόπισαν, επιτείνοντας το μυστήριο.
Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή που έχει γίνει στο Ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της 11ης Οκτωβρίου 2007.

12/6/2004 Όρος Όλυμπος Ώρα 12.8
Άγνωστης Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο παρατηρείται σε περιοχή του Ολύμπου. 
Την φωτογραφία έστειλε και επιβεβαιώνει αυτόπτης μάρτυρας . Στην φωτογραφία επίσης παρατηρούνται και άλλα δυο ιπτάμενα "αντικείμενα" που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 2300 μ.







2-7-2003 Άγνωστο φωτεινό φαινόμενο στο Άστρος Κυνουρίας Ταχυδρομημένη Φωτογραφία άγνωστου φαινομένου που παρατηρήθηκε στις 2-7-03 ώρα 9μμ στο Άστρος Κυνουρίας . Η φωτογραφία πάρθηκε με ψηφιακή μηχανή . Σε τηλεφωνική επικοινωνία και σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα το άγνωστο φως εντοπίστηκε στη φωτογραφία όταν την άνοιξε στο PC του.

Ο αυτόπτης μάρτυρας έπαιρνε φωτογραφίες τη δύση του ήλιου και δεν είχε εντοπίσει τίποτε παράξενο στον ουρανό. Σε ερώτηση αν γνωρίζει ότι το φαινόμενο μπορεί να είναι επακόλουθο τις διάθλαση του φωτός στους φακούς της φωτογραφικής μηχανής του, απάντησε ότι και άλλες φορές έχει τραβήξει τέτοια τοπία αλλά πρώτη φορά φαίνετε τέτοιο φαινόμενο .







8-2002 Κύπρος: Επιστρέφοντας από της καλοκαιρινές διακοπές ζεύγος άγγλων τουριστών από τη Κύπρο πέρυσι, η κ. Susan Clarke είδε ένα περίεργο φαινόμενο(UFO) από το παράθυρο του αεροσκάφους. Έμοιαζε με μια φωτεινή σφαίρα και πετούσε παράλληλα με το αεροσκάφος, συνέχισα να το κοιτάζω από το παράθυρο του αεροπλάνου όταν αυτό το άγνωστο αντικείμενο με το απαλό φως ξαφνικά έσβησε ακριβώς σαν κάποιος το είχε κλείσει. Δείτε μια ερμηνεία για αστραπές σφαιρών .








2001: Άγνωστο τριγωνικό ιπτάμενο αντικείμενο παρατηρείτε στον ουρανό της Μακεδονίας. Η αναφορά προέρχεται από τον Κ Γιάννης Ζ. που μας αναφέρει ότι στης 21 Μαρτίου του 2010,στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ και ώρα περίπου 11 παρά τέταρτο εντόπισε ένα άγνωστο ιπτάμενο τριγωνικό αντικείμενο. "Είχα βγει στο μπαλκόνι για ένα τσιγάρο, και όπως κοιτούσα τον ουρανό ξαφνικά εντόπισα ένα άσπρο και σχετικά φωτεινό αντικείμενο με παράξενο τριγωνικό σχήμα ερχόμενο από τα δυτικά και κινούμενο πολύ γρήγορα ανατολικά. Το αντικείμενο χάθηκε σχεδόν αμέσως. Αρχικά δεν πίστεψα στον εαυτό μου γι'αυτό που είχα δει και δεν το έδωσα σημασία.". "Ο λόγος όμως που με παρακίνησε να το αναφέρω εδώ ήταν όταν διάβασα την επόμενη μέρα το άρθρο για κάποιο "Boomerang UFO" που παρατηρήθηκε στην Καλιφόρνια". http://www.examiner.com. Δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο ή απλά ήταν μια διαβολική σύμπτωση παρολαυτά θεώρησα χρήσιμο να το αναφέρω. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν 2 αναφορές από άτομα στην Δράμα που λίγο αργότερα είδαν το συγκεκριμένο αντικείμενο στον ουρανό.



Ξάνθη 1999 - Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο(UFO).Eντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε σε κοντινή απόσταση από ένα μαρτυρά στο όρος Αχλατ σε υψόμετρο 1400 μέτρων στην περιοχή της Ξάνθης. Το UFO εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από τον μαρτυρά και φωτογραφήθηκε σε υψόμετρο 1400 μέτρων.Στην περιοχή πετούσαν 2 UFO το οποίο το ένα από αυτά, ήταν πιο μακριά από τον μάρτυρα .Τα UFO μετά από αναλαμπές φωτός εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από-προς καβάλα για Αλεξανδρούπολη . Το μέγεθος των UFO υπολογίστηκε στα 40-50 μέτρα! .Το θέμα πήρε δημοσιότητα από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια (Skai-Ant1) στης 25-6-99 και από ημερήσια εφημερίδα (Ελεύθερος Τύπος 25




18/7/81 Άκρατα. Λεμονοδασος Άκρατας Αιγιαλείας
Ετοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες άγνωστο αντικείμενο . Το αντικείμενο ήταν δίσκοειδους σχήματος και χρώματος γκρίζου που πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων και απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα. Το αντικείμενο έκανε μια ημικυκλική τροχιά και βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες . Όταν χαμήλωσε λίγο πάνω από τους παρατηρητές και παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε 3 φορές, το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου .Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας χρώμα πορτοκαλή .Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην ελευθεροτυπία στης 7/8/81. Α- E.ufo τ-8ε-81 σ-5




18 Ιανουαρίου 1977 - Αεροπορική βάση Λάρισας. Oι εργάτες που δούλευαν στο αεροδρόμιο ,είδαν ένα δίσκοειδες μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά υψόμετρου σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών .Αρκετή ανέφεραν ένα οξύ ήχο που δεν μπόρεσαν όμως να προσδιορίσουν ,το περιστατικό αυτό αλλά και αλλά με σχέση τα UFO, έκαναν πρόσφατα τον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνο .Μ. να δηλώσει ότι τα UFO ίσως να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας .UFO δίσκοι. 1/79s 5-6 D8


3/10/67 Θεσσαλονίκη: Στης 5 τα απόγευμα εμφανίστηκε στον ουρανό ένα αντικείμενο το οποίο με γυμνό μάτι φαινόταν να έχει σχήμα κολωρου κώνου .Το χρώμα του ήταν λευκώ και τα πλευρά του χρύσιζαν στο φως του ήλιου ,η λαμπρότητα του ήταν πολλή ισχυρή .Το αντικείμενο ήταν σε ύψος 20.000 πόδων αλλά παρά την απόσταση ήταν εντυπωσιακό .Παρέμεινε αιωρούμενο 2ωρες και κατόπιν χάθηκε


8/1966 Πρέβεζα Άκτιο περιοχή αεροδρομίου μάρτυρες 8 σμηνίτες εκπαιδευμένοι στην μετεωρολογία . Ήταν ώρα 9 το βράδυ και ο καιρός καλός κάποια στιγμή διακρίναμε στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του ιόνιου Πελάγους αυξάνοντας την διάμετρο του .Στην αρχή το πέρασαν για κάποιο αεροπλάνο αλλά γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό .Η κουκίδα είχε πάρει της διαστάσεις της πανσέληνου με χρώμα κόκκινο κάποια στιγμή άρχισε να αλλάζει από επάνω προς τα κάτω διάφορους χρωματισμούς κόκκινο κίτρινο μπλε .Το φαινόμενο κράτησε 2 ώρες παίρνοντας διάφορες θέσεις στον ουρανό ,κάποια στιγμή το αντικείμενο έγινε μακρόστενο και άρχισε να βγάζει ένα ειδώς σύννεφου .Το σύννεφο σκέπασε το αντικείμενο , και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε, χωρίς να υπάρχει τυπωτέ πλέον στη περιοχή !Το συμβάν θεωρείται τεκμηριωμένο


ΠΗΓΗ http://www.ellinikoarxeio.com








Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!