Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Το πανίσχυρο τηλεσκόπιο Ηubble, η ΝΑΣΑ και ο Νιμπίρου


νιμπίρου
Όποτε οι κάθε λογής καταστροφολόγοι φέρνουν το τέλος του μάταιου τούτου κόσμου με τη βοήθεια κομητών, μετεωριτών, πλανητών και λοιπών αστρικών σωμάτων, η ΝΑΣΑ αναλαμβάνει να διαψεύσει τα παπαγαλάκια.
Ο καλύτερος τρόπος μάλιστα είναι με την παρουσίαση
εικόνων από τόσο μακρινούς γαλαξίες που για πρώτη φορά

φωτογραφίζονται από τον άνθρωπο. Μπορείτε να αφήσετε στους αφελείς την αναζήτηση του πλανήτη
που απειλεί τη γη και έχει περίοδο περιφοράς γύρω από τον ήλιο 3600 χρόνια. Η ΝΑΣΑ μας δίνει φωτογραφίες από γαλαξίες που βρίσκονται εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble κατάφερε, χάρη σε μια νέα κάμερα υπέρυθρων φωτογραφιών και κατέγραψε εικόνες από γαλαξίες που δεν είχαν φωτογραφηθεί ξανά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση βρετανών επιστημόνων στην ηλεκτρονική σελίδα της Βασιλικής Εταιρίας Αστρονομίας, το Hubble φωτογράφισε γαλαξίες, ανάμεσά τους και τους πιο παλιούς, που δεν είχαν ποτέ πριν φωτογραφηθεί, χάρη σε μια νέα κάμερα υπέρυθρων ακτίνων που εγκαταστάθηκε στο τηλεσκόπιο πρόσφατα από αστροναύτες της NASA.
Η Φωτογραφική Μηχανή Ευρέως Πεδίου 3 (Wide Field Camera 3 – WFC3) που αντικατέστησε την παλαιότερη φωτογραφική μηχανή (Wide Field and Planetary Camera 2) και παράγει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κατέγραψε εικόνες από τους πλέον απομακρυσμένους γαλαξίες που έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες.
Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν από μια περιοχή του διαστήματος που μελετούν τα τελευταία πέντε χρόνια οι επιστήμονες και ονομάζεται Εξαιρετικά Βαθύ Πεδίο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!