Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Τα πειράματα της CIA με LSD σε ανήλικους!


brainwashΑπό την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και σήμερα, η CIA έχει επιδωθεί σε μία σειρά από πειράματα με σκοπό να ελέγξει τον ανθρώπινο νου.
  Χημικές ουσίες, πλύσεις εγκεφάλου, ηλεκτροσόκ και πλήθος άλλων μεθόδων χρησιμοποιήθηκαν για να σβήσουν τη μνήμη και τη συνείδηση των ανθρώπων-πειραματόζωων, έτσι ώστε να
μετατραπούν σε πειθήνια όργανα των μυστικών υπηρεσιών.


Το μεγαλύτερο πείραμα ελέγχου σκέψης.
  Στα τέλη του 1970 υπήρξαν στην Αμερική δεκάδες καταγγελείες για παράνομα πειράματα που διεξήγαγε  η CIA το 1950, με αντικείμενο το mind control  -έλεγχο της σκέψης- .
  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τα πειράματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε άτομα χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το 1977, συστάθηκε μια επιτροπή με προεδρο τον Edward Kennedy, η οποία ερεύνησε τους  ισχυρισμούς αυτούς.

  Την ίδια ακριβώς περίοδο η αμερικανική κοινή γνώμη συγκολιζόταν από την αποκάλυψη 16.000 σελίδων με ταξινομημένα έγγραφα της CIA πάνω σε ένα προγραμμα  με την ονομασία MKULTRA, που εφαρμόστηκε από το 1950-1964. Χάρη σε αυτά τα έγγραφα και στα πορίσματα της επιτροπής μπόρεσαν οι ερευνητές να καταλήξουν σε κάποια συγκλονιστικά συμπεράσματα  γύρω από το μεγαλύτερο πρόγραμμα ελέγχου της σκέψης που εφαρμόστηκε ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τι ήταν το MKULTRA
  Στη CIA υπήρχε ένα συγκεκριμένο τμήμα, το λεγόμενο τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Ο ρόλος του ήταν να παρέχει ένα είδος υποστήριξης στις επιχειρήσεις. Πώς θα μπορούσε να το κάνει αυτό χωρίς όμως να γνωρίζει τα μυστικά-κλειδιά των επιχειρήσεων;

  Η λύση βρέθηκε γρήγορα. Οι αρμόδιοι του τμήματος διαπίστωσαν ότι εάν κάποιος έριχνε κάποιου είδους φάρμακο, όπως για παράδειγμα ένα υπνωτικό χάπι, μέσα στην κούπα ενός εργαζομένου της επιχείρησης, τότε αυτός ασυναίσθητα θα αποκάλυπτε όλα τα μυστικά και αυτό ήταν το ζητούμενο. Το πρώτο και βασικό εμπόδιο ξεπεράστηκε. Η CIA από εδώ και μπρος ήξερε να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.  
  Ο Διευθυντής του τεχνικού τμήματος (TSS), Dr Sidney Gottlieb, είναι ο πρώτος που διηύθυνε το πρόγραμμα MKULTRA. Πραγματοποίησε μία τεράστια έρευνα πάνω στη χρήση του LSD. Το LSD φαινόταν ότι ήταν ένα ναρκωτικό που μπορούσε να αποκαλύψει τα μσυτήρια του μυαλού. Και η CIA έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για ένα ναρκωτικό που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» τον ανθρώπινο νου και να τον θέσει υπό τον έλεγχο κάποιου άλλου.

H CIA χορηγούσε LSD σε μαθητές-πειραματόζωα
  mind_controlΤα πρώτα πειράματα της CIA με τη χρήση πια του LSD πραγματοποιούνται σε εθελοντές μαθητές που γνωρίζουν εξαρχής ότι θα καταναλώσουν μία ναρκωτική ουσία για τις ανάγκες ενός πειράματος. Λέγεται ότι η CIA πλήρωσε μαθητές κολεγίων μόνο και μόνο για να συμμετέχουν στο πείραμα. Γρήγορα εξαπλώθηκε η πληροφορία ότι όποιος συμμετείχε στο πείραμα θα έπαιρνε 25 δολάρια. 

  
Οι μαθητές έπαιρναν LSD για περίπου 8 διαδοχικές ημέρες. Αυτό που ενδιέφερε τους ιθύνοντες να διαπιστώσουν ήταν ποιες είναι οι επιπτώσεις μίας παρατεταμένης πειραματικής περιόδου στην οποία υποβάλλεται κάποιος.
  Παρά τις αντιδράσεις, η CIA θεωρούσε ότι τα αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών θα ήταν διαφωτιστικά, από τη στιγμή που οι εθελοντές ήταν ενήμεροι ότι θα πάρουν μία ναρκωτική ουσία. Τα στατιστικά στοιχεία όμως έδειξαν κάτι διαφορετικό.
Πώς η CIA μετέτρεπε σε πειραματόζωα ακόμη και τους πράκτορές της, χορηγώντας τους LSD
  Για να πετύχει το πείραμα έπρεπε τα άτομα να μην γνωρίζουν ότι καταναλώνουν κάποια ουσία. Έπρεπε λοιπόν να επαναληφθεί το πείραμα. Αλλά σε ποιον; Η λύση για τον ισχυρό μηχανισμό που ακούσει στον όνομα CIA ήταν πάλι απλή. Το πείραμα θα εφαρμοζόταν  στον ίδιο της τον εαυτό, δηλαδή στους υπαλλήλους της. Στρατιωτικό προσωπικό, ιατροί, πράκτορες και πολλοί άλλοι κατανάλωναν καθημερινά και για περισσότερο από μία βδομάδα ισχυρή ναρκωτική ουσία (LSD).
  Έτσι λοιπόν υπήρξαν περιστατικά όπου ένας υπάλληλος έπινε τον πρωινό του καφέ μέσα στν οποίο υπήρχε ποσότητα LSD.Τα αποτελέσματα δραματικά. Πολλοί από αυτούς υπέφεραν δραματικά και κάποιοι πέθαναν. Το 1972, όταν ο Richard Helms, εγκατέλειψε τη CIA κατέστρεψε πολλά έγγραφα. Τα αρχεία σχετικά με τον έλεγχο της σκέψης και τις επιπτώσεις του " καταστράφηκαν κατόπιν διαταγής". 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!