Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Μόρια σε σχήμα ανθρώπου


Ερευνητές σε εργαστήριο των ΗΠΑ δημιουργήσαν μια ολόκληρη οικογένεια από μόρια σε σχήμα ανθρώπου, ταNanoKids: από το νανο-παιδί μέχρι τον τον νανο-μάγειρα, οι ανθρωπόμορφες ενώσεις
χρησιμεύουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο για μαθητές γυμνασίου.


Ο Τζέιμς Τουρ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Rice στο Χιούστον, σχολίασε στην ηλεκτρονική σελίδα του Nature«Έχουμε ολόκληρες κοινότητες που ζουν σε γυάλινα βάζα στο εργαστήριο».
Τα νανο-παιδιά έχουν ύψος μόλις δύο νανόμετρα (δισεκατομμυριοστά του μέτρου). Ο κορμός τους αποτελείται από δακτυλίους βενζενίου -εξάγωνα από άτομα άνθρακα-, τα άκρα τους από άνθρακα και υδρογόνο και το κεφάλι τους από αλκοόλες - για μάτια έχουν άτομα οξυγόνου.
Τα πρώτα ανθρωπόμορφα μόρια δημιουργήθηκαν το 2001. Σήμερα η οικογένεια έχει μεγαλώσει σημαντικά και περιλαμβάνει πολλά νέα μέλη, όπως τον μακρυμάλλη νανο-έφηβο, τον νανο-Τεξανό, τον νανο-μονάρχη και τον νανο-ακαδημαϊκό.
Οι ερευνητές συνδέουν στον κορμό τα μέλη ή άλλα μόρια με τη βοήθεια ιόντων ιοδιδίου. Αν στα πόδια προστεθούν άτομα θείου, τα νανο-παιδιά μπορούν να σταθούν όρθια σε επιφάνειες από χρυσό.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!