Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ



\Πριν από λίγα χρόνια, οι ισχυρισμοί των οικολόγων ότι η φύση αργοπεθαίνει μας φαίνονταν υπερβολικοί και νομίζαμε ότι αφορούσαν έναν άλλο πλανήτη, που δεν είχε καμία σχέση με τον δικό μας.

Τότε σφραγίζαμε τα αυτιά μας, τώρα όμως;
Η Γη αλλάζει και μαζί της αλλάζουμε – είτε το θέλουμε, είτε όχι- και εμείς.
Γνωρίζοντας ότι το οικολογικό πρόβλημα είναι πλέον υπαρκτό και δεν έχει σύνορα, η σκέψη ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε σε ένα πλανήτη με μηδενική μόλυνση του περιβάλλοντος, χωρίς δηλητηριώδεις ρύπους και καυσαέρια, όπου ο κάθε άνθρωπος, με ελάχιστο κόστος θα μπορούσε να αντλεί την ενέργεια που του χρειάζεται, θα έμοιαζε είτε με μια ιδανική ουτοπία, είτε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Μόνο που δεν είναι σενάριο, αλλά πραγματικότητα και ονομάζεται Ελεύθερη Ενέργεια.
Ήδη από τον δέκατο ένατο αιώνα, ερευνητές και επιστήμονες, με πρωτοπόρο τον Νίκολα Τέσλα, είχαν πειστεί ότι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ενεργειακή απελευθέρωση της ανθρωπότητας, μέσω μιας νέας, ανεξάντλητης πηγής ενέργειας.
Αυτό το είδος ενέργειας, το ονομαζόμενο Ελεύθερη ή Νέα Ενέργεια, δεν σχετίζεται μόνο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως είναι η αιολική ενέργεια, η ηλιακή θερμότητα, η χρήση βιομάζας, η γεωθερμική ενέργεια και άλλες, αλλά πρόκειται για μια ενέργεια άφθονη και φθηνή, που μπορεί να αντληθεί από διάφορες πηγές και με διάφορους τρόπους.
Για τα αποτελέσματα της χρήσης της, αρκεί να σκεφτούμε μια πόλη όπου τα αυτοκίνητα θα έκαιγαν υδρογόνο και δεν θα παρήγαγαν καυσαέρια, που όλη η ποσότητα του ηλεκτρισμού που θα χρειαζόταν το σπίτι μας θα μπορούσε να παραχθεί από μια ανάλογη μικρή οικιακή συσκευή, που η ατμόσφαιρα θα ήταν καθαρή.
Πολλοί επιστήμονες αφιέρωσαν την ζωή τους στο όραμα της πραγματοποίησης αυτού του ονείρου, με αποτέλεσμα την ανακάλυψη διαφόρων μέσων παραγωγής της, όπως οι Συσκευές Ελεύθερης Ενέργειας (Free Energy Devices) και οι τεχνολογίες όπως η καύση του υδρογόνου, οι συσκευές περιστρεφόμενων μαγνητών (Rotating-Magnet Devices), η ενέργεια του Μηδενικού Σημείου (Zero Point Energy), η υδροκαταλυτική δύναμη του υδρογόνου (Hydrocatalytic Hydrogen Power), η Ψυχρή Σύντηξη (Cold Fusion ), οι μαγνήτες στερεής κατάστασης (Solid-State Magnets) και αρκετές άλλες.
Με την καταδίκη σε αφάνεια, όμως, όλων αυτών των ανακαλύψεων και ερευνών, λόγω των οικονομικών συμφερόντων που απεύχονταν την εξέλιξή ενός τέτοιου είδους ενέργειας και την περιθωριοποίηση των άλλων εναλλακτικών μορφών που θα έδιναν λύση στο ενεργειακό πρόβλημα και θα εξασφάλιζαν το τέλος του βιασμού της φύσης από τον άνθρωπο, όπως η πυρηνική και οι λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική, ηλιακή και γεωθερμική), ο πληθυσμός της Γης στράφηκε στην ολοένα και μεγαλύτερη χρήση των ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο ,άνθρακας, φυσικό αέριο) που ενώ θα έπρεπε να αποφευχθεί η χρήση τους ως βλαβερή για το περιβάλλον και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο, χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον ,δημιουργώντας με το πέρασμα του χρόνου, καταστροφικές κλιματολογικές αλλαγές, οι επιπτώσεις των οποίων γίνονται ημέρα με την ημέρα όλο και πιο εμφανείς.
Ενδεικτικά, το Σεπτέμβριο του 2001, η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC) επισήμανε ότι – λόγω της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από τη χρήση των συγκεκριμένων καυσίμων- η μέση θερμοκρασία της γης έως το έτος 2100 θα αυξηθεί μέχρι και 5,8 °C.
Το κακό όμως έχει και συνέχεια. Οι προβλέψεις των επιστημόνων για το μέλλον είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, αφού το λιώσιμο των αιώνιων πάγων του πλανήτη λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, αποτελεί μια επικίνδυνη απειλή.
Ήδη τα τελευταία δώδεκα χρόνια, στο όρος Κιλιμάντζαρο, που είναι ένα από τα λίγα μέρη του Ισημερινού με πάγο και χιόνι, έχει λιώσει το 1/3 των πάγων, ενώ με το πέρασμα του χρόνου και το λιώσιμο των πάγων των πόλων, που ως αποτέλεσμα θα έχει την άνοδο της στάθμης των ωκεανών, υπάρχει κίνδυνος να βυθιστούν ολόκληρα νησιά και κράτη. Κλίμα Βορείου Αφρικής προβλέπεται ότι θα αποκτήσει η Ελλάδα, ενώ σε όλο τον κόσμο τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνουν μόνιμα, καθιστώντας τη σημερινή μορφή του κλίματος της Γης, μακρινό παρελθόν.
Σε λίγα χρόνια, η καταστροφή αυτή θα μπορέσει να αποτελέσει σενάριο για ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εάν δεν στραφούμε επειγόντως σε ανεξάντλητες και καθαρές πηγές όπως η Ελεύθερη Ενέργεια.
Όμως, ενώ υπάρχουν η γνώση και τα μέσα για αυτή τη μετάβαση, εντούτοις παραμένουν θαμμένα στα συρτάρια των επιστημόνων, καθώς το υπάρχον ενεργειακό κατεστημένο εμποδίζει την υλοποίηση της.
Στα υπέρμετρα συμφέροντα των πετρέλαιο-βιομηχανικών και αυτοκινητιστικών επιχειρήσεων, μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση του ενεργειακού – αλλά και περιβαλλοντικού πλέον- προβλήματος, θα αποτελούσε μεγάλη οικονομική καταστροφή, όχι μόνο για τις ίδιες τις βιομηχανίες, αλλά και για την οικονομία του κάθε εμπλεκόμενου κράτους, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.
Τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, έβαζαν και βάζουν φρένο στην αντικατάσταση του υπάρχοντος ενεργειακού συστήματος, με τα επιστημονικά τους στελέχη να παραπλανούν τις μάζες, επικαλούμενοι την υποτιθέμενη σπανιότητα των νέων ενεργειακών πηγών και το υψηλό τους κόστος .
Η αλήθεια είναι, ότι οι πηγές της Ελεύθερης Ενέργειας βρίσκονται σε αφθονία στον πλανήτη, αλλά η υιοθέτηση ενός τέτοιου ενεργειακού μοντέλου, θα έθετε σε υψηλό κίνδυνο τα συμφέροντά των βιομηχανικών κολλοσών που υποστηρίζουν τα υπάρχοντα ενεργειακά συστήματα.
Παρ’ όλα αυτά, η μετάβαση στην καθιέρωση των πηγών της Ελεύθερης Ενέργειας ως το μέσο για να σώσουμε τον πλανήτη, δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Όχι μόνο γιατί οι έρευνες των πρωτοπόρων της, μένουν συνήθως στην αφάνεια, αλλά και γιατί η ίδια η βιομηχανική κοινωνία δεν μπορεί εύκολα να αποχωριστεί τον τρόπο ζωής που έχει αποκτήσει, ακόμα και αν αυτό οδηγεί στην καταστροφή του οικολογικού μας συστήματος.
Αξίζει όμως να προσπαθήσουμε, τουλάχιστον από την μεριά μας ως πολίτες και κάτοικοι αυτού του πλανήτη, να συνειδητοποιήσουμε, ότι μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να μας προσφέρει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, έστω κι αν χρειαζόταν να αναπροσαρμόσουμε πολλές από τις συνήθειες μας. Αξίζει να κατανοήσουμε ότι η ενημέρωσή μας πάνω στο θέμα αυτό, δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται στα δεδομένα που μας παρουσιάζονται ως αληθινά και ότι υπάρχουν λύσεις που επιμελώς μας αποκρύπτονται και τις οποίες θα πρέπει να αναζητήσουμε μόνοι μας.
Αξίζει, τέλος, να καταλάβουμε ότι η υιοθέτηση της Ελεύθερης Ενέργειας, δεν αποτελεί πλέον μια περιττή πολυτέλεια, αλλά την ιδανικότερη λύση για τη σωτηρία του πλανήτη, πριν φτάσει η στιγμή όπου αυτό δεν θα είναι πλέον εφικτό.


ΠΗΓΗ kaleidoskopio.org



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!