Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ( VIDEO )

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                                                                                                                                                                 
                                                                                        

Κάπου στη μέση του Ειρηνικού βρίσκεται ένα μικρό νησάκι απομονωμένο από κάθε άλλο κατοικημένο τόπο, οι κάτοικοι του το ονομάζουν Ράπα Νούι.
Πάνω σ' αυτόν το μικρό βράχο που ξεπροβάλει στη μέση του πουθενά βρίσκονται λαξευμένα εκατοντάδες τεράστια πέτρινα
κεφάλια, όποιος δει αυτά τα μνημεία πρώτη του σκέψη-ερώτημα
που θα του έρθει στο μυαλό είναι πως και από ποιους φτιάχτηκαν αυτά τα πέτρινα μνημεία. Από τότε που ανακαλύφθηκε αυτό το νησί μέχρι και σήμερα η αρχαιολογική κοινότητα δεν είναι σε θέση να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα.


 

Το νησί του Πάσχα βρίσκεται στη μέση του νότιου τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού και το κοντινότερο κατοικήσιμο νησί βρίσκεται 1900 χιλιόμετρα μακριά και το οποίο αριθμεί 60 κατοίκους. Κανείς δεν ξέρει ποιοι και πως πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους σ’ αυτό το νησί αλλά οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως η μόνη λογική εξήγηση για την καταγωγή των πρώτων κατοίκων του νησιού είναι πως αυτοί προέρχονταν από κάποια ασιατική φυλή της Πολυνησίας. Έφτασαν εκεί κατά τύχη αφού χάθηκαν στα ανοιχτά του ειρηνικού. Πως όμως κατάφεραν να κάνουν αυτό το ταξίδι από την Ταϊτή μέχρι το Νησί που μέσα στον ειρηνικό ωκεανό μοιάζει με καρφίτσα στα άχυρα.


 Σήμερα οι κάτοικοι του νησιού δεν έχουν καμία σχέση με τους παλιότερους κατοίκους και δεν έχουν ιδέα τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα αγάλματα, έτσι οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να στηρίξουν τις θεωρίες τους γιατί ελάχιστα πράγματα έχουν επιβιώσει από το παρελθόν. Τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλια είναι τεράστια έχουν ύψος από 6 έως και 20 μέτρα! Ζυγίζουν πολλούς τόνους και έτσι είναι αδύνατον να μετακινήθηκαν από οποιοδήποτε μηχανισμό της εποχής. Το γεγονός πως οι λιγοστοί άνθρωποι του τότε νησιού δεν διέθεταν τίποτα άλλο πέρα από πέτρινα εργαλεία καθιστά την δημιουργία αυτών των αγαλμάτων σχεδόν έως και απολύτως αδύνατη! Άλλο ένα απίστευτό σ’ αυτήν την υπόθεση είναι πως δεν μιλάμε ούτε για ένα ούτε για δύο αγάλματα αλλά μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί διάσπαρτα από αρχαιολόγους 887 αγάλματα! Όλα αυτά τα αγάλματα φτιάχνονταν στο ηφαιστειακό λατομείο του Ράνου Ραράκου και μεταφέρονταν από εκεί στις διάφορες τοποθεσίες του νησιού όπου όλα κοιτάνε προς το εσωτερικό του νησιού και όχι προς τον ωκεανό.


Τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα δεν είναι τα μόνα που δεν έχουμε απαντήσεις για το ποιοι τα κατασκευάσανε, παντού στο κόσμο υπάρχουν μνημεία που δύσκολα μπορεί να διανοηθεί κανείς πως προέρχονται από ανθρώπινο χέρι πόσο μάλλον από αρχαίους πολιτισμούς, ίσως κάποτε να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα αλλά μέχρι τότε μπορούμε να φανταζόμαστε.

 

Katatonic

www.paraportal.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!