Αγαπητοί αναγνώστες οποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης στον Μυστικό κόσμο ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Οι πέτρες ΙΚΑ ( VIDEO )

Από πλευράς αρχαιολογικών ευρημάτων, πολύ μεγάλο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι χιλιάδες πέτρες που βρεθήκαν κοντά στη πόλη Ικα του Περού. Πρόκειται για πέτρες διαφόρων μεγεθών, πάνω στις οποίες αρχαίοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν η χάραξαν πριν από χιλιάδες χρόνια τα πιο παράδοξα πράγματα οπός: εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, εγκέφαλου, τηλεσκόπια, ιπτάμενα οχήματα, εξημερωμένους δεινοσαύρους με σέλες, κτλ.
Η ραδιοχρονολόγηση έδηξε ότι πράγματι τα σχεδία αυτά πάνω στις πέτρες είναι χιλιάδων ετών. Εκείνος που ανέδειξε το θέμα των εγχαράκτων πετρών είναι, Δρ. Ζαβιερ Καμπρεα Νταρκεα, χειρούργος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της πόλης ικα του Περού.

Αυτός συνήθιζε να κάνει πολλές αγαθοεργίες στους ντόπιους χωρικούς από το 1866, οι όποιοι άρχιζαν να του πηγαίνουν σαν δώρο, επειδή δεν είχαν χρήματα, πέτρες από την κοίτη του πόταμου που είχαν επάνω χαραγμένες ποικίλες παραστάσεις από αυτό που αποτελούσε στιγμιότυπα από μια καθημερινότητα που κάποιοι δεν ήθελαν να χαθεί και την αποτύπωσαν πάνω σε πέτρες.
Εδώ φέρνω μερικά....

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Add To Del.icio.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!